REVIEW Escape Room – filmul Netflix cu un subiect bun, dar o „punere în scenă” nefericită
Dacă nu ai la ce să te uiți în acest weekend, află că și Escape Room este o opțiune, deși nu te aștepta să vezi vreo capodoperă, de vreme ce pelicula este departe de a fi una.
Escape Room este un thriller ce frizează horror-ul și care amintește de multe alte pelicule pe care le vedeai și apreciai pe la începutul anilor 2000.
Escape Room, filmul care ar fi putut fi bun, dar nu este
În Escape Room, pe care îl poți vedea pe Netflix, ai ocazia de fi martorul unui joc de tipul „escape room”, întocmai titlului acestei pelicule, dus un pic cam prea departe.
Șase oameni ce provin din medii totalmente diferite, cel puțin la o primă vedere, primesc invitația de a se alătura unui joc, cu promisiunea că învingătorul va primi, la sfârșit, premiul de 10.000 de dolari.
În invitație se menționează, de asemenea, faptul că nimeni, până în prezent, nu a reușit să ducă jocul la bun sfârșit, ceea ce are darul de a-i impulsiona și mai mult pe participanți.
De vreme ce unii se simt motivați financiar, alții mizează pe spiritul de competiție și pe un narcisism. Evident, jucătorii par să nu aibă nimic în comun, însă până la sfârșit vei descoperi că cei șase au, totuși, un istoric similar.
Partea proastă a acestui film este scenariul: provocările care, aparent, nu prezintă decât o singură cale de rezolvare, au, de fapt, mult mai multe, iar privitorului îi poate fi destul de ușor să găsească alternative. Te poți trezi zicând: „Dar de ce nu a făcut așa, că sigur scăpa?”.
Escape Room nu debordează în ceea ce privește distribuția, însă s-ar putea să te întrebi unde l-ai mai văzut pe unul dintre cei șase, mai ales dacă ai urmărit Atypical (disponibil, de asemenea, pe Netflix). Actorul se numește Nik Dodani, iar în serialul menționat anterior a jucat rolul prietenului cel mai bun al lui Sam, Zahid.