Regele Charles al III-lea, vizită în România. Când ar putea avea loc evenimentul
Regele Charles al III-lea va vizita România pe 2 iunie, conform unor surse citate de Digi24. Se pare că regele recent încoronat va venit în București, dar va vizita și proprietățile pe care le ține în Ardeal.
Regele Charles al III-lea vine în București și Ardeal
Regele Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, și regina consoartă Cămilă, în vârstă de 75 de ani, au fost încoronați pe 6 mai la Abația Westminster din Londra. Ceremonia a fost un adevărat eveniment, urmărit de oameni din toate colțurile țării.
Charles al III-lea a preluat tronul Marii Britanii și Irlandei de Nord, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, care a decedat la 96 de ani.
Regele Charles al III-lea deține o casă de oaspeți din secolul al XVIII-lea în satul Viscri.
Regele Charles a vizitat Transilvania pentru prima dată în 1998 și, de atunci, a revenit aici în fiecare primăvară.
Încă de la prima sa vizită, Charles a investit mult timp și eforturi în promovarea întregii zone transilvănene cu toate aspectele sale cheie.
Dragostea regelui față de Transilvania, celebră
Dar dragostea sa pentru proprietățile istorice și casele țărănești nu s-a oprit aici. Încă din 2015, Fundația Prințul de Wales România a fost lansată oficial. Aceasta are ca scop conservarea structurilor construite în jurul curților care adăpostesc o fântână, un hambar și o grânar care reflectă activitățile tradiționale ale familiilor extinse din zonă.
Regele Charles este, de asemenea, președintele Fundației Mihai Eminescu Trust de peste 13 ani. Organizația caritabilă a reușit să planteze aproximativ 1,5 milioane de puieți de copaci și să ajute peste 400 de meșteri în diverse sate medievale din Transilvania.
Regele a spus că dragostea sa pentru Transilvania este „în sângele meu”. Se pare că stră-stră-străbunica reginei Elisabeta a fost contesa Klaudia Rhedey, o transilvăneancă maghiară. Dar când a fost întrebat recent, el a spus că peisajul rural și oamenii l-au făcut să se îndrăgostească de acest loc:
„Există un sentiment de continuitate milenară aici. Un cerc virtuos în care omul și natura sunt în echilibru”.