31 iul. 2023 | 09:45

Rebranding-ul Twitter în „X” provoacă probleme pe Microsoft Edge: vulnerabilitățile de securitate descoperite

ACTUALITATE
Rebranding-ul Twitter în

Rebranding-ul Twitter în „X” provoacă probleme pe Microsoft Edge. Edge îți sugerează să ștergi aplicația dacă crezi că e periculoasă.

„Rebranding-ul rapid al Twitter în X generează încă o problemă. După cum a raportat Bleeping Computer, platforma de socializare determină browserul Microsoft Edge să emită un avertisment, indicând un fel de problemă de securitate.

Se pare că are legătură cu modul în care Edge și alte browsere web tratează favicon-urile (sau „schimbarea progresivă a pictogramei aplicației web”). Cu rebranding-ul Twitter fiind atât de brusc, Edge probabil crede că X este o înșelătorie. Alerta de securitate le solicită utilizatorilor să examineze actualizarea pictogramei și scrie: „Dacă această aplicație web încearcă să vă păcălească, dezinstalați-o”.

Rebranding-ul Twitter cauzează probleme

Dar, după cum subliniază Bleeping Computer, PWA funcționează conform intenției. Ar trebui să te avertizeze atunci când un site își schimbă brusc favicon-ul, deoarece aceasta ar putea indica o potențială redirecționare către un site web malițios. Probabil acest lucru este temporar și va fi rezolvat rapid.

Ca referință, acest lucru este similar cu un incident de la începutul acestei săptămâni, în care X a fost blocat în Indonezia, deoarece are legi care interzic jocurile de noroc sau conținutul porno. Proprietarii anteriori ai domeniului X.com au încălcat legile de conținut ale țării.

Totuși, acesta este încă un indicator al cât de bruscă a fost tranziția de la Twitter la X. Alte companii, cum ar fi Meta și Microsoft, dețin deja mărci comerciale pentru variații ale lui X, ceea ce i-ar putea duce companiei lui Musk câteva procese. X chiar a avut probleme când a încercat să-și schimbe semnalizarea la sediul său din San Francisco, deoarece nu avea permisele necesare. Compania a trebuit să renunțe la viitorul său facelift și să lase vechiul logo al păsării și literele „er” intacte pentru o zi.

Schimbarea bruscă a numelui face parte dintr-un plan mai amplu de a transforma Twitter într-o „super aplicație” care este similară cu popularul WeChat din China. Platforma ar putea fi folosită teoretic pentru plăți, mesagerie și apeluri în viitor.