16 feb. 2023 | 10:22

„Războiul bordurilor” în centrul Bucureștiului. Primăria Capitalei a amendat Primăria Sectorului 3 pentru modificările aduse în Piața Unirii

ULTIMA ORĂ
„Războiul bordurilor” în centrul Bucureștiului. Primăria Capitalei a amendat Primăria Sectorului 3 pentru modificările aduse în Piața Unirii

Primăria Sectorului 3 a fost amendată de către Primăria Capitalei pentru lucrările de amenajare făcute în Piața Unirii, iar Poliția Locală a dispus oprirea lucrărilor, dar și aducerea zonei la starea inițială.

„Administrația Străzilor nu realizează, în prezent, lucrări de schimbare a bordurilor în fața magazinului Unirii, Administrația Străzilor nu a dat acord pentru acest tip de lucrări.

  • Lucrările respective au fost executate fără autorizație de construire, iar Sectorul 3 al Municipiului București a fost sancționat contravențional, în baza art. 26, alin. 1, lit. a, din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu 10.000 lei.
  • Totodată, prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor s-a dispus oprirea lucrărilor, desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei.

Primăria de sector a schimbat bordurile

Primăria Sectorului 3 ar fi spart dalele de granit din fața magazinului Unirea și le-a înlocuit cu pavele de beton, după ce Primăria Capitalei le-a reparat în 2022. Totodată, primăria de sector a reconfigurat refugiile pentru pietoni, a amenajat spații verzi și a plantat copaci.

„Prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor s-a dspus oprirea lucrărilor, desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea termenului la starea inițială”, se mai arată în comunicatul transmis de Primăria Capitalei, citat de HotNews.

Lucrările pentru repararea pavajului de granit din fața magazinului Unirea a costat Primăria Capitalei 94.000 de lei.