01 iul. 2023 | 13:34

Rămășițele găsite pe fundul Oceanului Pacific ar putea aparține unei nave extraterestre. Teoria fizicianului arată că Oumuamua a trecut pe lângă Pământ în 2017

ȘTIINȚĂ
Rămășițele găsite pe fundul Oceanului Pacific ar putea aparține unei nave extraterestre. Teoria fizicianului arată că Oumuamua a trecut pe lângă Pământ în 2017

Un fizician de top de la Harvard susține că este posibil să fi descoperit rămășițele unei nave extraterestre pe fundul oceanului Pacific. Tot acesta susține și că Oumuamua ar fi trecut pe lângă Pământ în anul 2017.

Profesorul Avi Loeb președintele departamentului de astronomie din Harvard din 2011 până în 2020 și acum șef al proiectului Galileo al universității Ivy League a analizat fundul Oceanului Pacific timp de două săptămâni în căutarea fragmentelor dintr-un meteor din 2014 care s-a prăbușit pe coasta Papua Noua Guinee.

Meteorul, numit IM1, se crede că a provenit din spațiul interstelar. Echipa sa a găsit 50 de fragmente mici în formă de sferă metalică, despre care el a spus că trebuie să fi fost dintr-un „mediu natural diferit de sistemul solar sau dintr-o civilizație tehnologică extraterestră”.

Profesorul Loeb susține de ani de zile că Pământul ar fi fost vizitat de tehnologia interstelară. În 2017, un obiect interstelar numit Oumuamua a trecut prin Sistemul Solar și, în timp ce majoritatea oamenilor de știință cred că a fost un fenomen natural, profesorul Loeb a susținut că ar fi putut fi de origine extraterestră.

După descoperirea lui Oumuamua în 2017, profesorul Loeb a teoretizat. în ciuda multor critici, că mai multe obiecte interstelare au trecut probabil pe lângă Pământ. El a justificat că în 2019, când un student a descoperit că o minge de foc de mare viteză din 2014, meteorul IM1, avea și ea origini interstelare, precedând Oumuamua.

IM1 a izbucnit în flăcări din cauza frecării cu aerul atunci când se îndrepta spre Pământ, lăsând în urmă picături de ploaie de metal topit, în data de 8 ianuarie a acelui an. Descoperirea că aceste fragmente metalice interstelare ar putea fi scoase din Pacific cu magneți puternici a condus la cea mai recentă misiune a echipei lui Galileo și a lui Loeb.

„Având în vedere viteza mare a IM1 și rezistența materială anormală, sursa sa trebuie să fi fost un mediu natural diferit de sistemul solar sau o civilizație tehnologică extraterestră”, a declarat Loeb pentru Fox News Digital.

IM1, a remarcat Loeb, „este de fapt mai dur și are o rezistență materială care este mai mare decât toate rocile spațiale care au fost catalogate de NASA. Asta îl face destul de neobișnuit. El nu a respins ideea că aceste rămășițe misterioase de fier din IM1 ar putea fi prima dovadă concretă a unei „nave spațiale” dintr-o „civilizație tehnologică extraterestră” care s-a prăbușit pe planeta noastră.

Descoperirea recentă ar putea fi rămășițele unei nave extraterestre

Peste 20 de oameni, inclusiv oameni de știință din cadrul expediției pentru proiectul Galileo de la Harvard, echipajul navei și realizatorii de documentare care relatează acest demers, au pornit din orașul insular Lorengau pe 14 iunie la bordul Silver Star. Pe parcursul călătoriei lor de două săptămâni în Pacific, echipa Galileo a cercetat fundul mării în căutarea semnelor de resturi IM1.

În timp ce cercetătorii au adus instrumente pentru analiza preliminară la bordul Silver Star, adevărata muncă va începe atunci când echipa lui Loeb va studia sferele misterioase de fier cu echipamente de laborator de înaltă precizie.

Descoperirea sferelor în largul coastei Noii Guinee vine pe fondul atenției tot mai mari a Congresului asupra OZN-urilor. Săptămâna aceasta, senatorul Marco Rubio a dezvăluit că a auzit de la oficiali de rang înalt că SUA derulează mai multe proiecte ilegale de recuperare a accidentelor OZN.

Dacă obiectul se dovedește a fi creat în mod inteligent sau realizat în mod natural, Loeb a spus că recuperarea fizică de către grupul său a materialului din afara sistemului nostru solar este deja „istoric” și „reușită”. Loeb a atras controverse, precum și milioane de dolari din finanțare independentă, cu privire la încercarea sa de a identifica materialele din spațiul cosmic care ar putea fi dovezi sau artefacte ale civilizațiilor extraterestre care cercetează sistemul nostru solar.

Anul trecut, oamenii de știință și tehnicienii clasificați de la US Space Command au confirmat calculele lui Loeb și Siraj privind traiectoria interstelară a IM1, raportând într-o scrisoare oficială către NASA că erau 99,999% siguri că obiectul a venit din afara sistemului nostru solar.

Criticii lui Loeb din lumea astronomiei și astrofizicii și-au exprimat scepticismul față de această idee, precum și despre teoria profesorului conform căreia IM1 ar putea fi compus metal. Loeb și echipa sa au aflat că fierul este „componentul dominant” al sferelor IM1 datorită analizei prin spectroscopie de fluorescență cu raze X.