11 apr. 2023 | 11:50

Rămâi falit, fără banii din conturi, în 3 secunde: cea mai nouă metodă de fraudă „dedicată” românilor

ACTUALITATE
Rămâi falit, fără banii din conturi, în 3 secunde: cea mai nouă metodă de fraudă

Mare atenție în această perioadă la mesajele pe care le primești în numele ANAF. Escrocii cibernetici au elaborat o nouă metodă de fraudă pentru români. Din nefericire, mulți conaționali de-ai noștri îi cad pradă.

Reprezentanții ANAF trag un semnal de alarmă cu privire la modalitatea în care infractorii acționează în această perioadă.

Trebuie să știi în primul rând faptul că Fiscul nu-ți trimite solicitări de a transfera bani. Numele instituției este folosit abuziv de către escroci.

Mare atenție! Cazi victimă foarte ușor, iată la ce să fii atent

„Vă informăm că astăzi numeroși contribuabili au primit mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care li se solicită să achite sume de bani până în data de 8 aprilie, „în caz contrar, inspectorii antifraudă vor porni o investigație și se va înainta Poliției un ordin de reținere.” Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparține instituției, iar documentul conține greșeli gramaticale precum și o serie de elemente, nespecifice comunicărilor ANAF.

Atragem atenția, pe această cale, să nu deschideți aceste emailuri și să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Foarte important: să NU transmiteți banii solicitați! Reamintim că Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160″, a transmis Fiscul.

Ce poți face, din punct de vedere tehnic, pentru a te proteja de astfel de pericole? Conform specialiștilor în securitate cibernetică, o soluție ar putea fi utilizarea filtrelor spam.

În general, filtrele evaluează originea mesajului, software-ul utilizat pentru a trimite mesajul și aspectul mesajului pentru a determina dacă este spam.

Totuși, ocazional, filtrele de spam pot chiar bloca e-mailurile din surse legitime, deci nu sunt întotdeauna 100% precise, dar ar putea fi de folos.