15 dec. 2023 | 13:41

Radu Drăgușin, aproape de lovitura carierei. La ce club important din Anglia ar putea juca

SPORT
Radu Drăgușin, aproape de lovitura carierei. La ce club important din Anglia ar putea juca

Radu Drăgușin are șanse mari să plece de la Genoa și să ajungă la o echipă importantă din Anglia, în perioada de mercato din ianuarie. Impresarul fotbalistului a recunoscut că se află în negocieri cu reprezentanți ai clubului din Premier League. Iată la ce formație ar putea juca fundașul român.

Echipa din Anglia care îl vrea pe Radu Drăgușin

Radu Drăgușin este pe val după evoluțiile din Serie A și de la echipa națională, cu care s-a calificat la EURO 2024. Fundașul este cel mai curtat fottalist român și echipe de top din Europa sunt cu ochii pe el. El evoluează la Genoa, dar se pare că în curând va părăsi echipa din Italia.

Radu Drăgușin seste pe lista unei echipe importante din Anglia și are șanse mari să se transfere în această iarnă. Agentul lui Radu Drăgușin, Florin Manea, a confirmat că se află în negocieri cu reprezentanți ai clubului londonez Tottenham, care vor asista și în această seară la meciul dintre Genoa și Juventus.

De asemenea, impresarul a precizat că Radu Drăgușin nu a mai semnat prelungirea contractului cu Genoa, deși părțile se înțeleseseră pentru un salariu de un milion de euro pe sezon. Dacă se va transfera la Tottenham, fundașul va avea un salariu de 5-6 ori mai mare decât la echipa italiană. Acum câștigă 600.000 de euro pe sezon.

Radu Dragușin, aproape de lovitura carierei. La ce club important din Anglia ar putea juca

Radu Dragușin este fundașul echipei naționale.

M-am întâlnit cu ei la Londra, acum câteva zile. Se află și ei la meci unde sunt și eu. Vom vedea Genoa – Juve. Să vedem, sunt semne bune. Cei de acolo ar vrea să-l transfere. Nu a mai semnat prelungirea cu Genoa. Nu cred că e cazul de prelungire.

În jurul a 30 de milioane, 32, acolo suntem. Eu așa o văd, o lovitură pentru fotbalul românesc, el reprezintă fotbalul românesc. Sper ca și alți jucători, să fim din nou în radarele echipelor mari.

Sunt foarte multe cluburi la meci, nu e o discuție definitivă. Nu știm dacă Genoa va fi de acord să-l lase de acum, dar suntem aici să discutăm. Nu cred că cineva va da 30 de milioane să mai joace la Genoa jumătate de an”, a spus Florin Manea, citat de Fanatik.

Dacă va pleca de la Genoa pentru 30 de milioane de euro, Radu Drăgușin va deveni cel mai scump jucător român din toate timpurile. Recordul este deţinut de Adrian Mutu, pentru care Chelsea a plătit Parmei 19 milioane de euro, în 2003. Acum 20 de ani se transfera şi Cristi Chivu la Roma, pentru 18 milioane de euro, cei doi fiind în continuare cei mai bine vânduţi fotbalişti români.

Cei mai schmpi jucători români

  • 1. Adrian Mutu 03/04 Parma Chelsea 22 milioane de euro
  • 2. Cristi Chivu 03/04 Ajax AS Roma 18 milioane de euro
  • 3. Cristi Chivu 07/08 AS Roma Inter Milano 16 milioane de euro
  • 4. Dennis Man 20/21 FCSB Parma 13 milioane de euro
  • 5. Răzvan Marin 19/20 Standard Liege Ajax 12,5 milioane de euro

În ce afaceri își investește banii Radu Drăgușin

Radu Drăgușin nu se mulțumește doar cu banii câștigați din fotbal și s-a lanasat și în afaceri. El a ales să construiască un ansamblu rezidențial în București, în Colentina. Clădirile au de la studiouri duble la apartamente cu patru camere. Fundașul echipei Genoa a explicat de ce a ales să-și investească banii în imobiliare.

Citește și: Ce mămâncă Radu Drăgușin și ce nu-i lipsește din meniul zilnic. ”A stat în vestiar cu Ronaldo și cu campioni mondiali”

”Este un început pentru mine. Am ales să fac o investiție pentru că mi-a plăcut acest proiect. Mi-au oferit foarte multă încredere. Contează foarte mult să ne ducem spre o direcție de sustenabilitate. Iar acest proiect o face.

Viața de fotbalist este scurtă și am înțeles acest lucru. Trebuie să facem alegeri inteligente, pentru că banii nu o să vină mereu și să nu avem probleme mai târziu”, a spus Radu Drăgușin.

Campionatul în care vrea să joace Radu Drăgușin

După calificarea României la EURO 2024, Radu Drăgușin a vorbit despre cariera lui și a mărturisit că își dorește să se transfere în Anglia. 12 meciuri, un gol și un assist sunt cifrele românului în acest sezon de Serie A. Genoa își propune ca în acest sezon să evite retrogradarea.

”Premier League e campionatul care îmi place. E un campionat pe care-l urmăresc și sper ca în viitor să ajung acolo. Sunt multe zvonuri, dar momentan nu e nimic. Voi lua o decizie când va fi cazul”, a mărturisit fundașul.

Citește și: Radu Drăgușin, implicat în scandalul pariurilor din Italia: ”Dacă știa pentru ce sunt banii, s-a nenorocit!”

Sunt și echipe din Serie A care îl vor pe internaționalul român. Napoli va face o oferă concretă în această iarnă pentru Radu Drăgușin. Campioana din peninsulă va încerca să-i convingă pe cei de la Genoa cu zece milioane de euro, plus câțiva jucători la schimb.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele