01 aug. 2023 | 07:52

Rabla Local 2023, sursă de stres și nervi pentru români: câți au reușit să se înscrie, în timp ce mulți au stat la coadă

ACTUALITATE
Rabla Local 2023, sursă de stres și nervi pentru români: câți au reușit să se înscrie, în timp ce mulți au stat la coadă

Ieri a început programul Rabla Local în România, programul care se reflectă în 3000 de lei în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani. Din păcate, platforma online prin care s-au făcut înscrierile a fost aproape complet nefuncțională în prima parte a zilei.

Doar 600 de înscrieri s-au putut realiza de către niște norocoși în prima oră de la lansarea platformei pentru Rabla Local. După aproximativ două ore online, lucrurile s-au remediat, iar doritorii au putut să se înscrie. Un pic frustrant este că multe localități au rămas rapid fără bugete, iar dificultățile tehnice s-ar putea să fi pus oamenii în imposibilitatea de a renunța vechea și foarte poluanta mașină. Un lucru este sigur, până la ora 17:00, după cum a atras atenția ministrul Mediului, aproximativ 12.000 de vouchere pentru Rabla Local au fost emise.

Ce trebuie să știi despre Rabla Local 2023

”În ceea ce priveşte Rabla Local, dincolo de mica problemă tehnică pe care am avut-o la prima oră şi care a durat din nefericire câteva zeci de minute şi pe care am depăşit-o cu succes, pot să vă spun că la ora 17,00 tocmai ce aveam voucher-ul cu numărul 12.000 emis, ceea ce, din punctul nostru de vedere, poate să însemne faptul că ne-am atins obiectivul. Am avut tot în jurul orei 17,00 primul municipiu din România care şi-a epuizat bugetul, e vorba de municipiul Moineşti din judeţul Bacău. Totodată, mai există (…) municipiul Aiud şi oraşul Ţicleni”, a afirmat Fechet, la sediul central al PNL.

Oficialul a insistat pe faptul că, la momentul declarațiilor, nu mai exista niciun fel de problemă cu programul Rabla Local, cu excepția faptului că mai multe localități au epuizat foarte rapid bugetele. ”Programul se desfășoară conform celor stabilite”, a insistat ministrul Mircea Fechet.

“Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului Rabla local începând de astăzi, 31 iulie și până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT), prin intermediul aplicației informatice.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită.”, s-a arătat în comunicatul emis de AFM la primele ore ale dimineții.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele