Profeția bogătașului american Warren Buffett, pentru toți oamenii care visează să facă bani, de acum încolo: ce pățesc investițiile
Magnatul american Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați și respectați investitori de pe Wall Street, cunoscut la nivel global pentru profețiile sale din sectorul financiar (motiv pentru care i se spune și „Oracolul din Omaha”), vine cu noi previziuni importante.
Bogătașul american ajuns la onorabila vârstă de 92 de ani se poate mândri cu o avere colosală, estimată la 118,9 miliarde de dolari, fapt ce-l îndreptățește să emită opinii despre cum vor evolua piețele financiare și economiile în general.
Din nefericire, cine-l cunoaște pe Buffett și a citit de-a lungul timpului ce a prezis, știe că acesta era caracterizat de optimism când vorbea despre economia Americii. Buffett încerca mereu să scoată în evidență partea plină a paharului, oferind investitorilor sfaturi prețioase despre cum să acționeze pe mai departe.
Buffett, mesaj direct pentru toți care visează să ajungă bogați în 2024
Din păcate, situația nu se mai aplică și-n prezent. Magnatul pare descumpănit și mai pesimist parcă decât a fost vreodată, fiind convins că economia Statelor Unite ale Americii nu merge într-o direcție bună.
De asemenea, cei ce investesc și speră să facă bani în perioada următoare își pot lua gândul, fiindcă situația va fi dificilă și pentru ei, Buffett anticipând o scădere a câștigurilor din investiții.
„Obișnuiește-te să faci mai puțin”, a transmis, sec, partenerul principal de afaceri al magnatului american, Charlie Munger.
Ce pot face investitorii pentru a se pune cât de cât la adăpost? Singura mișcare inteligentă ar fi identificarea acelor sectoare ce se mențin în echilibru în perioadele dificile și diversificarea activelor, orientându-te spre cele rezistente la recesiune. În general, dacă investești pe piața de capital, diversificarea portofoliului de acțiuni reprezintă soluția principală la care poți apela pentru a-ți diminua riscurile la maximum. Desigur, orice investiție e riscantă și trebuie să intri pe piață conștient de faptul că, indiferent de măsurile luate, există șanse mai multe sau mai puține de a pierde tot.