17 iun. 2023 | 10:24

Probleme grave la CFR. Călătorii au fost dați jos din tren și urcați în autocare și microbuze

ULTIMA ORĂ
Probleme grave la CFR. Călătorii au fost dați jos din tren și urcați în autocare și microbuze

Probleme grave la infrastructura feroviară a CFR. Circulația trenurilor între stațiile Drobeta Turnu Severin și Valea Albă a fost întreruptă în cursul nopții. Oamenii au fost dați jos din tren și trimiși la destinație cu microbuze și autocare.

Pasageri CFR, transportați autocare și microbuze

„Circulaţia trenurilor între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Valea Albă este întreruptă încă din cursul nopţii, din cauza unor probleme la infrastructura feroviară, astfel că trenurile spre şi dinspre Drobeta Turnu Severin sunt afectate, iar în acest moment transbordarea călătorilor se face cu patru autocare şi două microbuze, informează CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Echipele de intervenție ale CFR lucrează la deblocarea căii ferate și rezolvarea deranjamentului. Până se rezolvă problema, CFR a decis să transporte pasagerii cu mijloace auto pe ruta Drobeta Turnu Severin – Prunilor pentru trenurile afectate, adică 79, 78 și IR 1992.

Totodată, CFR asigură garnituri suplimentare pentru preluarea călătorilor transbordați și continuarea parcursului feroviar spre Timișoara – Budapesta și București – Constanța.

În stația Craiova, pasagerilor le sunt oferite apă și produse preambalate.

Din cauza vremii, s-au înregistrat deranjamente la linia de contact și la sistemul de alimentare cu energie electrică pe cinci intervale de stații, de la Drobeta Turnu Severin la Prunilor.

„Măsura de transbordare a fost necesară pentru a asigura continuitate în graficul de circulaţie, măsură care se va menţine până la finalizarea intervenţiilor pe tot traseul Dr. Tr. Severin – Prunişor”, precizează CFR Călători.

Patru autocare și două microbuze preiau călătorii. La ora 8:30 au plecat trei autocare din Prunilor cu călătorii din trenul 11502, conform informațiilor transmise de oficialii CFR.