12 ian. 2023 | 11:30

Probleme cu mașinile electrice BMW: producătorul nevoit să recheme în service un număr uriaș

ACTUALITATE
Probleme cu mașinile electrice BMW: producătorul nevoit să recheme în service un număr uriaș

De vină este software-ul bateriei de înaltă tensiune, iar aproximativ 16.000 de mașini sunt afectate.

BMW a emis notificări de rechemare pentru puțin peste 16.000 de vehicule electrice vândute în Statele Unite și Canada, deoarece software-ul bateriei de înaltă tensiune poate funcționa defectuos, ceea ce duce la o pierdere de putere.

Modelele afectate sunt i4 sedan, i7 flagship sedan de lux și iX crossover, cu un total de 14.086 de unități în SUA și 2.155 în Canada.

Potrivit anunțului de rechemare postat pe site-ul Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), vehiculele menționate anterior au fost construite „cu o unitate de comandă electronică a bateriei de înaltă tensiune care conține software care, în anumite condiții de funcționare a vehiculului, poate duce la o întrerupere a energiei electrice. .”

Cu alte cuvinte, puterea de la roți s-ar putea întrerupe și s-ar putea întâmpla în timpul conducerii, ceea ce este potențial periculos, crescând riscul unui accident. Cu toate acestea, înainte de a se întrerupe curentul, șoferul va fi anunțat printr-un mesaj de avertizare pe unul dintre afișajele mașinii și, după o repornire, totul ar trebui să fie din nou bine.

Mașini electrice cu probleme

BMW a observat prima dată problema în 2022, în China, când un dealer a văzut o mașină cu o lumină de avertizare aprinsă, care era legată de o problemă cu sistemul de propulsie. Așa că producătorul german de automobile a început o analiză de inginerie și a aflat că există o rată de revendicare în garanție mai mică de unu la sută, dar a găsit și cinci mașini în Statele Unite care aveau aceeași problemă. Nu este un număr mare, dar constatările anchetei au sugerat că această defecțiune ar putea apărea mai des pe măsură ce trece timpul și vehiculele îmbătrânesc.

Producătorul auto din München a spus că nu cunoaște vreun vehicul care s-a blocat complet și nici nu are răni sau decese legate de această problemă.

În SUA, rechemarea afectează următoarele vehicule electrice:

  • 5.389 iX-uri realizate între 4 februarie 2021 și 28 octombrie 2022;
  • 8.659 i4-uri realizate între 7 martie 2021 și 26 octombrie 2022;
  • 38 i7-uri construite între 22 februarie 2022 și 27 octombrie 2022.

Proprietarii vor fi notificați cu privire la retragere până pe 10 februarie 2023, când li se va cere să programeze o programare de service pentru actualizarea software-ului care va remedia problema.