Lucky Lucreția Marinescu a fost, fără niciun dubiu, una dintre cele mai iubite interprete de muzică ușoară a perioadei sale.
Totuși, viața sa nu a fost întocmai ușoară, ba chiar, după aceasta, s-ar putea face cu ușurință un scenariu de film.
Cunoscută în lumea artistică drept Lucky, Lucreția Marinescu a încântat ani de-a rândul publicul cu melodii ca Aşa începe dragostea, Doar tu! sau chiar Ne-am despărţit. Multă vreme a împărțit scena inclusiv cu Dan Spătaru.
„În casa noastră se asculta muzică de toate felurile, dar marea mea plăcere era să-mi iau radioul, un Phillips mic de tot, primit de la tata, şi seara, când ai mei credeau că am păşit deja pe tărâmul lui Moş Ene, să-l ascund sub pernă şi să ascult tot felul de emisiuni muzicale. În primul rând, eram topită după jazz.
Jazz-ul l-aş fi mâncat şi pe pâine, dac-aş fi putut! Iar în al doilea rând, căutam muzica clasică, aceea era, pentru mine, muzica reveriilor. Însă, dacă se nimerea ca într-o seară să nu se difuzeze nici jazz, şi nici muzică clasică, ascultam orice fel de înşiruire de note. Numai muzică să fie!”, declara, despre începuturile sale, Lucky Marinescu, pentru publicația formula-as.ro.
În ciuda faptului că părinții o voiau farmacistă, a dat la Conservator pe ascuns, iar asta s-a dovedit a fi decizia potrivită pentru ceea ce avea să devină.
„Am devenit prietenă cu Nicolae Niţescu, Cornel Constantiniu, am făcut împreună un duet extraordinar, pe melodia lui Laurenţiu Profeta Replici, Aurelian Andreescu, Doina Badea, Dan Spătaru, am făcut multe turnee împreună, cu compozitorii la modă de atunci, Temistocle Popa, Radu Şerban, Edmond Deda, care era un maestru al jazz-ului, cu minunatul muzician care a fost Sile Dinicu, cu Stela Popescu, cu Alexandru Arşinel.
Toţi eram o familie, din punct de vedere muzical, dar şi sufleteşte. Nu se făceau diferenţieri între noi, nu erau invidii şi certuri. Singurele artiste mai retrase erau Marina Voica şi Margareta Pâslaru”, a declarat, la un moment dat, artista.
În ciuda succesului său fulminant în carieră, nu același lucru s-a putut spune despre viața personală a artistei. Prima sa căsătorie a fost marcată de violențe extreme. „Am stat cu el aproape şase ani şi totul s-a sfârşit când gelozia lui bolnavă a atins apogeul.
Era cu câteva zile înaintea Festivalului de la Mamaia şi, într-o noapte, m-am trezit cu lumina veiozei băgată în ochi şi soţul meu s-a pornit cu un interogatoriu mai ceva ca la Gestapo. Obsesia lui era să-mi spui cu cine m-ai înşelat şi ce-ai făcut!”, a declarat ea pentru pentru formula-as.ro. În aceeași noapte, Lucreția Marinescu primea doi pumni de la soțul său.
Cei doi au avut împreună un copil, pe Laurențiu. Însă, de frica bătăilor, Lucky Marinescu profită de o ocazie unică și decide să rămână la Paris.
Dorul de copilul său nu a lăsat-o să trăiască, iar cu ajutorul unei familii de francezi cu care s-a împrietenit, pune la cale un plan incredibil, de film.
Le-a oferit acestora o sumă mare de bani, în schimbul căreia bărbatul să se prefacă că îi este soț, pentru a putea reintra în România sub nume fals.
Planul includea răpirea copilului și mutarea lui în Iugoslavia, ulterior la Paris, însă au întâmpinat greutăți încă de la vamă, ca mai apoi, mașina în care călătoreau să fie dată în urmărire, după ce directoarea de la grădinița unde studia fiul său a „turnat-o”.
Ulterior, a fost închisă într-o închisoare destinată deținuților politici. A făcut greva foamei timp de o săptămână, ca mai apoi să fie eliberată la presiunile Europa Liberă care deja făcuse cazul cunoscut peste hotare. Însă nu înainte de a fi supusă multelor zile de interogatoriu, comuniștii bănuind că ar avea anumite legături politice cu statul francez.
A fost, ce-i drept, reabilitată și a reușit să-și continue cariera în turneele din străinătate.