11 mai 2023 | 08:39

Primul telefon pliabil de la Google, lansat oficial: Pixel Fold, alternativa perfectă la Samsung Galaxy Fold

ACTUALITATE
Primul telefon pliabil de la Google, lansat oficial: Pixel Fold, alternativa perfectă la Samsung Galaxy Fold

În mod evident, Samsung Galaxy Z Fold avea nevoie de un competitor serios, de vreme ce părea cam singuratic pe terenul de joacă.

Aici intervine Pixel Fold, primul telefon pliabil de la Google.

Telefonul are un design diferit față de majoritatea, beneficiind de un ecran exterior generos, de 5,8 inchi, cu un raport de de 17,4:9.

Acest lucru face o diferență uriașă, oferindu-ți un ecran mult mai capabil la exterior și permițând Pixel Fold să funcționeze asemenea unui dispozitiv cumva de multitask.

Ce este diferit la Google Pixel Fold, comparativ cu alte dispozitive venite de la concurență

Prin comparație, ecranul mic al lui Galaxy Z Fold 4 pare să fie conceput în principal pentru a efectua sarcini simple, cum ar fi căutarea indicațiilor de orientare sau răspunsul la mesaje.

Dimensiunile cuprinzătoare ale lui Pixel Fold îl fac să se simtă diferit atunci când este ținut în mână. Se poate spune că se simte asemenea unui pașaport.

Cântărește 283 de grame, ceea ce îl face ceva mai greu decât Galaxy Z Fold 4, care are 263 de grame.

Cu toate acestea, datorită designului super subțire, care măsoară mai puțin de 6 mm grosime când este deschis (sau 12,1 mm când este închis), nu se simte deloc neplăcut la atingere.

În exterior, Google a creat ceea ce pretinde că a fi cea mai durabilă balama de pe un pliabil, de până acum.

În ceea ce privește ecranul său principal flexibil, avem de-a face cu un ecran OLED mare de 7,6 inchi, 2208 x 1840, cu culori vii și strălucitoare.

Există și celebra cută, însă pe Pixel Fold arată puțin mai puțin pronunțat în comparație cu alte dispozitive.

Acestea fiind spuse, diferențele mai mari constau în faptul că pliabilul de la Google are, în mod implicit, rame puțin mai mari și o orientare pe modul peisaj mai largă, ceea ce îți permite să te uiți la videoclipuri fără să rotești ecranul.

Nu în ultimul rând, în loc de un senzor sub afișaj, ca la Samsung, Google a optat pentru o cameră interioară clasică, situată în colțul din dreapta sus.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele