15 iun. 2023 | 08:57

Primul oraș din România în care se construiesc altfel blocuri: devine obligatoriu, ce nu trebuie să lipsească

ACTUALITATE
Primul oraș din România în care se construiesc altfel blocuri: devine obligatoriu, ce nu trebuie să lipsească

În România, majoritatea blocurilor deja existente nu reușesc să se încadreze în standardele prezentului, multe fiind construite în vremea comuniștilor, drept pentru care acestea respectă rigorile din acea perioadă, nu pe cele de acum.

Totuși, piața imobiliară din țara noastră a început, pic cu pic, să se redreseze în ultimii ani, noi și noi clădiri de locuințe „răsărind” de nicăieri, în cele mai recente cartiere ale marilor orașe din întreaga Românie.

Evident, de-a lungul timpului, multe blocuri au fost construite pe repede-înainte, cu scopul de a se face profit și nimic mai mult.

Totuși, există un oraș în țara noastră unde autorizațiile de la primărie se vor acorda numai dacă constructorul respectă anumite norme, după cum vei afla în din cele ce urmează.

Obligatoriu pentru noile blocuri construite, în acest oraș: regula ar putea deveni standard aplicat la nivel național

În Cluj-Napoca, toate blocurile noi care vor primi autorizație de la primărie vor trebui să aibă stații de încărcare pentru mașini electrice, se arată într-un comunicat de presă, conform Rador care, la rândul său, citează Radio Cluj.

Mai exact, această precizare a fost făcută de viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, în cursul acestei săptămâni.

În concluzie, orice clădire de locuințe care va fi construită de acum înainte va trebui să respecte această regulă pentru a putea fi considerată eligibilă pentru a primi autorizație de construcție de la administrația locală.

Putem spera că, pe viitor, aceste condiții să fie aplicate în rândul tuturor blocurilor nou construite din toată țara, nu numai din Cluj-Napoca. Evident, mai avem mult până departe, de vreme ce, în ultimii ani, acest oraș a încercat și reușit să fie cu un pas, dacă nu chiar cu mai mulți, înaintea tuturor celorlalte, inclusiv atunci când vorbim despre Capitală.

Stațiile de încărcare pentru autoturismele electrice reprezintă pasul firesc înspre atenuarea problemelor de mediu cu care se confruntă planeta. Fără dar și poate, nici aceasta nu pare neaparat soluția perfectă, însă mai bine mai puțin decât deloc.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele