„Presupuse rămășițe umane” se află printre resturile submersibilului Titan. Anunțul Pazei de Coastă
„Presupuse rămășițe umane” se aflau printre resturile și dovezile recuperate de pe fundul mării unde au fost găsite rămășițele submersibilului Titan naufragiat, a anunțat miercuri Paza de Coastă americană.
Au fost găsite rămășițe umane după implozia submersibilului Titan
Rămășițele au fost recuperate „în interiorul epavei” submersibilului, a precizat Paza de Coastă într-un comunicat de presă – un anunț făcut la aproape o săptămână după ce autoritățile au stabilit că nava cu destinația Titanic a făcut implozie în Atlanticul de Nord, ucigându-i pe toți cei cinci oameni aflați la bord.
Presupusele rămășițe, despre care ramura militară a precizat că vor fi analizate de medici americani, se numără printre dovezile din submersibil care au ajuns miercuri la un chei canadian.
Compania care deține vehiculele operate de la distanță care au adus la suprafață rămășițele lui Titan, Pelagic Research Services, a „finalizat deocamdată cu succes” activitatea în larg, a declarat aceasta pentru CNN.
O piesă albă asemănătoare unui panou – mai înaltă decât cei doi bărbați care o ghidau pe uscat – și o altă piesă de dimensiuni similare, cu cabluri și fire acoperite cu o prelată albă, se numără printre resturile scoase de pe nava de manipulare a ancorelor Horizon Arctic la cheiul Gărzii de Coastă canadiene din St. John’s, Newfoundland și Labrador, arată fotografiile realizate de Paul Daly de la The Canadian Press.
Nu a fost imediat clar ce erau aceste piese. Titan era fabricat din fibră de carbon și titan și cântărea 23.000 de kilograme, având loc pentru doar cinci adulți, potrivit OceanGate Expeditions, care a operat ambarcațiunea ca parte a ofertei sale pentru turiștii extremiști de a se apropia de epava centenară a Titanicului pentru 250.000 de dolari de persoană.
Echipajul care a căutat resturile a muncit 10 zile
Membrii echipajului „au muncit non-stop timp de 10 zile, trecând prin provocările fizice și mentale ale acestei operațiuni, și sunt nerăbdători să termine misiunea și să se întoarcă la cei dragi”, a precizat compania într-un comunicat.
Pelagic Research Services a amânat întrebările către Paza de Coastă a SUA, adăugând că echipa sa nu poate comenta sau furniza informații legate de ancheta privind dispariția Titanului. Compania va organiza o conferință de presă la baza sa de operațiuni din East Aurora, New York, după ce „echipa noastră se va regrupa”, a precizat aceasta.
Submersibilul OceanGate și cei cinci pasageri ai săi și-au început coborârea spre epava Titanicului, veche de 111 ani, în dimineața zilei de 18 iunie. Dar, după aproximativ o oră și 45 de minute de scufundare, nava a pierdut contactul cu nava-mamă și nu a ieșit la suprafață așa cum se aștepta, dând startul unei operațiuni multinaționale de căutare și salvare masive, care a durat o zi și care a captat atenția lumii întregi.