21 iun. 2023 | 10:34

Plaja pe care turiștii riscă amenzi de până la 3.000 de euro. Pentru ce pot fi sancționați

ULTIMA ORĂ
Plaja pe care turiștii riscă amenzi de până la 3.000 de euro. Pentru ce pot fi sancționați

Numeroși turiști vor alege, ca în fiecare an, să își petreacă vacanța în Italia, pentru a se bucura de plajele, orașele, mâncarea și vremea din această țară. Însă, acestora le este recomandat să evite o anumită plajă, unde riscă amenzi de până la 3.000 de euro.

Plaja pe care turiștii pot fi amendați

Spiagga Rosa sau Plaja Roz din Italia este cunoscută pentru nisipul său roz strălucitor și apa albastră, dar autoritățile au anunțat că aceasta poate fi admirată doar de la distanță, în timpul unor excursii cu barca.

De-a lungul timpului, plaja, ce se află pe insula Budelli, în largul coastei Sardiniei, a devenit populară printre utilizatorii Instagram datorită apelor sale de un albastru strălucitor și nisipului roz, a cărui culoare este dată de microorganismului Pink Miniacina.

Cu toate acestea, în prezent este strict interzis ca turiștii să pășească pe plajă. Autoritățile au transmis că aceasta este acum în pericol de a fi distrusă de cei dornici să se plimbe pe acolo și să facă poze.

Cei care încalcă această regulă vor fi amendați cu până la 500 de euro, după cum a anunțat directorul parcului național din arhipelagul Maddalena, Fabrizio Fonnesu.

Pentru ce poate fi dată o amendă de până la 3.000 de euro

Turiștii care pășesc pe această plajă și sunt prinși că iau nisip de acolo pot primi încă o amendă, de până la 3.000 de euro.

De altfel, autoritățile din mai multe orașe și regiuni italiene au luat măsuri drastice împotriva turiștilor în timpul verii. Turismul în exces poate lipsi masiv zonele de farmecul lor și poate dăuna vieții sălbatice și naturii.

De exemplu, autoritățile din Trentino-Alto Adige, o regiune autonomă din Italia, au decis că aglomerația este prea mare și încearcă să combată turismul excesiv în zonă prin noi restricții. Astfel, acestea au introdus o limită pentru vizitatorii care înnoptează prin plafonarea numărului de vizitatori la nivelul anului 2019.

Aceasta înseamnă, de asemenea, că niciun alt hotel, Airbnb sau B&B nu se poate deschide în zonă, cu excepția cazului în care un altul se închide. Acest lucru ar putea menține stabil numărul de turiști, mai degrabă decât să crească sau să îi alunge pe localnici.

Regiunea a atras 34 de milioane de vizitatori în anul 2022, datorită accesului său la munții Dolomiți impresionanți, la lacurile glaciare cu apă turcoaz strălucitoare și la priveliștile impresionante de pe vârfuri. Accesul la Alpe di Siusi din apropiere, o pajiște imensă, a fost, de asemenea, limitat, și există planuri de a extinde lista zonelor restricționate în viitor.