Peste 750.000.000 de lei pentru primarii din România. Ce trebuie să facă cu banii
Primarii din România vor primi noi fonduri, în valoare totală de 757,5 milioane de lei, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării.
Noi contracte de finanțare. Care sunt beneficiarii
Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a semnat luni 68 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.
Județele beneficiare, conform listei contractelor, sunt următoarele: Teleorman, Brăila, Iaşi, Sălaj, Maramureş, Alba, Mehedinţi, Botoşani, Vâlcea, Galaţi, Tulcea, Neamţ, Caraş Severin, Timiş, Bihor, Vrancea, Hunedoara, Arad, Braşov, Satu Mare, Sălaj, Bacău, Argeş, Olt, Gorj, Prahova, Bistriţa-Năsăud, Dolj, Mureş, Cluj și Constanţa.
Ce vor trebui să facă primarii cu banii
Conform ministerului, contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, prevăd: modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare a apelor uzate, precum și sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare de scurgere și evacuare a apelor pluviale.
”Le-am cerut colegilor din administrația publică locală să promoveze și să demareze proiecte integrate, care să aducă plus valoare în dezvoltarea comunităților pe care le administrează. De asemenea, odată pornite lucrările, i-am sfătuit să urmărească atent execuția acestora și să respecte întocmai proiectele”, a transmis ministrul Dezvoltării.
Pe pagina sa de Facebook, Adrian-Ioan Veștea a scris, marți dimineață, că de aproape două luni de când a preluat mandatul de ministru al Dezvoltării a lansat invitația tuturor primarilor care derulează proiecte cu sursă de finanțare prin programele ministerului să se întâlnească personal, la sediu, pentru semnarea contractelor.
”Ieri, am semnat 68 de noi contracte în valoare totală de 757.551.463,51 de lei, pentru modernizarea drumurilor de interes local, sistemelor de alimentare cu apă potabilă, canalizării menajere și stațiilor de epurare a apelor uzate, precum și pentru construirea de șanțuri colectoare de scurgere și evacuare a apelor pluviale în localitățile din cele 31 de județe.
Am încurajat primarii să promoveze și să demareze proiecte integrate pentru dezvoltarea comunităților și să monitorizeze cu atenție execuția lucrărilor, respectând proiectele inițiale. Continuăm!”, a mai scris oficialul.