25 mai 2023 | 15:04

Percheziții DNA la Poșta Română. Suspiciuni de corupție

ULTIMA ORĂ
Percheziții DNA la Poșta Română. Suspiciuni de corupție

Procurorii DNA efectuează percheziții joi în București, Bacău și Iași. Două dintre percheziții au loc la sediul central al Poștei Române, dar și la sucursala Iași a instituției, conform unor surse judiciare.

DNA face percheziții la sediul Poștei Române

Se pare că sunt vizate contracte de renovare a unor sedii ale Poștei. Direcția Națională Anticorupție a precizat într-un comunicat faptul că se fac cercetări într-o cauză penală privind suspiciuni de corupție legate de încheierea unor contracte de achiziții publice, comise în perioada 2022-2023. 

În același dosar se fac percheziții în cinci locații din București, Iași și Bacău, dintre care două sunt sedii ale unor instituții publice. 

Conform unor surse citate de Hotnews.ro, ancheta ar viza contracte pentru renovarea unor sedii și urmează audierea mai multor persoane la DNA Iași. 

Reacția instituției

Poșta Română a reacționat, spunând că a fost demarată o cercetare proprie internă. 

„Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au ajuns astăzi la trei dintre sediile companiei. Paralel cu verificările DNA, Poșta Română a demarat propria cercetare internă.

Asigurăm că operatorul național de servicii poștale tratează cu maximă responsabilitate toate obligațiile impuse prin lege și își gestionează cu seriozitate și cu atenție resursele și proiectele pe care le desfășoară.

De asemenea, Compania cooperează în mod obișnuit cu orice autoritate publică de control, fiind deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa”, au transmis reprezentanții Poștei.