24 mai 2023 | 16:50

Patronii români și-au pierdut speranțele: nu mai cred că vor găsi angajați, o să ajungă să meargă ei la serviciu în locul lor

ACTUALITATE
Patronii români și-au pierdut speranțele: nu mai cred că vor găsi angajați, o să ajungă să meargă ei la serviciu în locul lor

Cea mai mare problemă care se conturează la orizont pentru sectorul privat românesc e reprezentată de faptul că actuala criză a forței de muncă are toate șansele să se agraveze.

Conform datelor unui studiu privind încrederea în economie, managerii noștri au așteptări negative de la evoluția pieței muncii în continuare, în sensul că anticipează o adâncire a crizei de personal.

Analiza arată că, potrivit așteptărilor liderilor companiilor locale, o criză a forţei de muncă este mai probabilă decât o accentuare a inflaţiei. Această opinie e împărtășită, conform studiului citat, de 74% dintre managerii români.

Analiza mai scoate la iveală și faptul că mai mulți manageri cred în posibilitatea unei crize de finanțare, decât în cea a unei crize energetice. Procentele sunt de 60% contra 48% pentru cel de-al doilea scenariu adus în discuție. 57% dintre managerii chestionați cred într-o posibilă viitoare criză imobiliară.

Problemele continuă să se agraveze pentru patroni. Efectiv nu găsesc muncitori

Vorbim despre cel de-al 8-lea studiu Confidex care măsoară încrederea managerilor români în economie în primul semestru al anului 2023, realizat de Impetum Group, a fost publicat marţi.

Din fericire, deși se întrezăresc probleme legate de ușurința cu care vor reuși să găsească angajați pentru posturile pe care le au vacante în interiorul organizațiilor lor, managerii locali dau dovadă de mult mai mult optimism când vine vorba despre încrederea în economie, în general.

Din acest punct de vedere, specialiștii observă o creștere a optimismului lor. “Optimismul managerilor români ar putea indica o schimbare de trend în economie: astăzi Confidex confirmă prognozele de intensificare a creşterii economice a României pentru perioada următoare. Prin acest optimism cred că managerii contribuie direct la un viitor mai bun, economic vorbind, pentru România: investesc mai mult, angajează mai mult şi în cele din urmă aceste comportamente ale lor produc PIB”, a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele