23 iun. 2023 | 13:26

Pasajul rutier suprateran din Capitală din zona Autostrăzii Soarelui, deschis. Cum i-a lăudat Ciolacu pe Băluță și Negoiță

ULTIMA ORĂ
Pasajul rutier suprateran din Capitală din zona Autostrăzii Soarelui, deschis. Cum i-a lăudat Ciolacu pe Băluță și Negoiță

Pasajul rutier suprateran din Capitală din zona Autostrăzii Soarelui a fost deschis, vineri, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu și a primarilor Sectorului 3, Robert Negoiță, și Sectorului 4, Daniel Băluță. Șeful Executivului i-a lăudat pe cei doi edili.

Cum i-a lăudat premierul pe Băluță și Negoiță

Premierul Marcel Ciolacu a spus că alături de Daniel Băluță, Robert Negoiță se numără printre cei mai performanți primari de sector din București. El a adăugat că din eleganță, cei doi nu au spus că la realizările lor nu contribuie și primarul general al Capitalei.

„Îmi pare bine că este o realizare a unei companii a Primăriei și după cum bine știți, din tot programul pe următorii aproape 2 ani, vreau să încurajez cât mai mult investițiile. Vorbim de investiții masive în infrastructură, făcute prin Ministerul Transporturilor, dar și investițiile făcute de autoritățile locale, primari, președinți de consilii județene, toate se adună în același coș, făcute în principal prin Ministerul Dezvoltării.

Dacă vom reuși în următorii 2 ani să menținem acest ritm, fiind pentru prima oară în istoria României când am avut o creștere economică bazată pe investiții și nu pe consum, sunt ferm convins că nu numai România, dar și bugetul României va arăta cu totul altfel”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a adăugat că speră ca ambii primari să construiască cât mai mult cu materiale de construcții fabricate în România.

Negoiță, despre deschiderea pasajului: Se vor reduce accidentele și poluarea

La rândul său, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus că prin deschiderea circulației pe acest pasaj rutier suprateran, aflat în zona Autostrăzii Soarelui (A2), se vor reduce atât numărul de accidente rutiere, cât și nivelul de poluare din Capitală.

„Multe accidente au fost în această intersecție, pentru că se venea tare de pe autostradă, unde te înveți cu viteză mare, iar aici, pentru că este și aglomerat, unii ori nu vedeau, din neatenție, alții forțau pentru că voiau să ajungă la destinație, din cauza traficului, au fost aproape zilnic chiar și câte două – trei accidente pe zi. Salvăm vieți, salvăm calitatea aerului.

Mii de tone de combustibil erau consumate aici stând în trafic pentru că erau blocaje. (…) Pierdeam ani din viață stând în trafic, iar acel combustibil pierdut stând în trafic se transforma în poluare. (…) Fluidizăm traficul, transportul devine mai ieftin”, a spus Robert Negoiță.