24 mai 2023 | 14:53

Pasajul Olteniței, redeschis. Sorin Grindeanu a anunțat când va fi reluată circulația. Video

ULTIMA ORĂ
Pasajul Olteniței, redeschis. Sorin Grindeanu a anunțat când va fi reluată circulația. Video

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat când va fi redeschis circulației Pasajul Olteniței. Oficialul a precizat că acesta va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului.

Când va fi redeschis Pasajul Olteniței

Potrivit ministrului Transporturilor, Pasajul Olteniței va fi redeschis circulației începând de sâmbătă, 27 mai.

„Este un moment mult aşteptat de toţi cei care locuiesc în zonă, dar şi de cei care tranzitează Centura Capitalei.

Acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Pasajul Olteniței, iluminat inteligent

Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni este cel mai mare giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei și este „iluminat inteligent”.

Mai exact, acesta beneficiază de un sistem de iluminat care își reglează intensitatea luminii în funcție de trafic, printr-un sistem de telegestiune.

De asemenea, pe pasaj au fost montate lămpi LED cu o putere de 90 de wați, în timp ce lămpile de pe Centura Capitalei au intensitatea de 82 de wați, iar cele de pe DN4 sunt de 62 de wați. Urmăriți imaginile video de mai jos pentru a vedea cum arată Pasajului Olteniței, filmat cu o dronă, în timpul nopții.

Autoritățile au semnat contractul cu constructorul ITINERA SPA în luna iulie a anului 2019, la doi ani după ce a început licitația pentru lucrările la acest pasaj.

Anunțul ministrului Transporturilor referitor la Pasajul Olteniței vine la o zi după ce oficialul a anunțat deschiderea unui punct provizoriu de trecere a frontierei cu Republica Moldova, la Bumbăta, județul Vaslui.

Sorin Grindeanu a precizat că acest punct de trecere a frontierei va permite inițial accesul autovehiculelor de maximum 3,5 tone, iar după finalizarea lucrărilor, în data de 30 iunie, vor putea circula și autovehicule de mare tonaj.

„Punctul Provizoriu de Trecere – a cărui realizare a costat 13,2 milioane de lei (alocați de la Bugetul de Stat)- reprezintă o alternativă la PTF Albița, care este la ora actuală extrem de aglomerat.

În paralel, am început demersurile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și ulterior construcția în această zonă a unui Punct de Trecere definitiv a frontierei cu Republica Moldova.”, a fost anunțul ministrului.