28 apr. 2023 | 13:03

Papa Francisc, în vizită la Budapesta. Suveranul Pontif, în baston pe covorul roșu. Foto

ULTIMA ORĂ
Papa Francisc, în vizită la Budapesta. Suveranul Pontif, în baston pe covorul roșu. Foto

Papa Francisc a început o vizită de trei zile în Ungaria. Suveranul Pontif s-a deplasat cu ajutorul unui baston pe covorul roșu cu care a fost întâmpinat la aeroportul din Budapesta de oficialități ungare.

Cum a fost întâmpinat Papa Francisc la Budapesta

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost întâmpinat mai întâi de doi copii care i-au oferit pâine și sare, într-un gest tradițional de prietenie. Suveranul Pontif a rupt o bucată de pâine și a mâncat-o chiar pe covorul roșu.

Liderul de la Vatican, care s-a confruntat cu probleme de sănătate chiar în perioada Paștelui catolic, s-a deplasat cu dificultate, folosindu-se de un baston.

Suveranul Pontif a vorbit câteva minute cu clerici din delegația de întâmpinare, iar apoi s-a urcat într-o mașină de fabricație italiană pentru a se deplasa la ceremonia oficială de la Palatul Șandor.

Papa Francisc, in vizita la Budapesta. Suveranul Pontif, in baston pe covorul rosu. Foto

Papa Francisc, in vizita la Budapesta

Papa Francisc, întâlnire cu Viktor Orban

Papa Francisc are programată o discuție privată cu premierul ungar Viktor Orban și una cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului diplomatic, în fața cărora va susține primul discurs al vizitei sale.

Pe agenda discuțiilor liderului de la Vatican cu autoritățile de la Budapesta se află tema războiului din Ucraina, declanșat în urmă cu mai bine de un an de liderul rus Vladimir Putin.

Prim-ministrul Ungariei este cunoscut pentru relațiile sale apropiate cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.