04 apr. 2023 | 12:22

Oamenii de afaceri știu pe ce să parieze în business, de acum încolo: iată ce va merge pe viitor, ce tipuri de firme

ACTUALITATE
Oamenii de afaceri știu pe ce să parieze în business, de acum încolo: iată ce va merge pe viitor, ce tipuri de firme

Mediul de business global trebuie să se adapteze la evoluțiile din sectorul tehnologic, mai ales din spectrul inteligenței artificiale, pentru a se menține profitabil, relevant și competitiv.

Managerii din întreaga lume au înțeles rolul esențial pe care tehnologia îl va juca în anii următori, iar cei ce doresc să se mențină pe piață și chiar să crească în performanțe, trebuie să nu neglijeze inteligența artificială și ce se întâmplă în această zonă, fiindcă de aici va pleca succesul.

Potrivit unui studiu Accenture Technology Vision 2023, „When Atoms Meet Bits: The Foundations of Our New Reality”, aproximativ 98% dintre directori sunt de acord că modelele de bază ale inteligenței artificiale vor juca un rol important în strategiile organizației lor în următorii trei.

Cheia succesului în afaceri, în următorii ani

Aceeași analiză mai arată că vor fi în principal trei mari tendințe în sectorul tehnologic al viitorului deceniu. Este vorba despre cloud, metaverse și AI.

„Următorul deceniu va fi definit de trei mega tendințe în domeniul tehnologiei – cloud, metaverse și AI – care, împreună, vor elimina distanța dintre lumea digitală și cea fizică. În timp ce inteligența artificială generativă va avea un impact tot mai mare, liderii trebuie să se implice pentru a realiza toate aceste promisiuni, deoarece vor fi necesare investiții semnificative în date, oameni și personalizarea modelelor de bază pentru a răspunde nevoilor unice ale organizațiilor”, a declarat Paul Daugherty, director executiv al Accenture Technology.

În documentul citat se vorbește în mod particular și despre ascensiunea fulminantă a ChatGPT și cum acesta pare să fi adus o mare conștientizare în rândul oamenilor de afaceri și nu numai, cu privire la potențialul acestei zone tech și impactul său uriaș.

În doar câțiva ani, tehnologia va fi atât de integrată pe piața globală a muncii, sub o formă sau alta, încât experții estimează că până la 40% din toate orele de lucru vor fi susținute sau completate de inteligența artificială bazată pe limbaj.