06 ian. 2023 | 19:03

O creatură misterioasă din adâncul mării a fost găsită pe plajă. „S-a năpustit în față și mi-a prins piciorul”

ACTUALITATE
O creatură misterioasă din adâncul mării a fost găsită pe plajă. „S-a năpustit în față și mi-a prins piciorul”

O creatură marină de mari dimensiuni a eșuat în mod misterios acoperită de nisip pe o plajă britanică.

Deși starea animalului face dificilă determinarea exactă a ceea ce este, pescarii din Cornwall consideră că trupul său lung și fără înotătoare indică faptul că este un congru.

Surpriza găsită a fost fotografiată miercuri la Par Beach, între St Austell și Fowey, pe coasta de sud a Cornwalliei, relatează CornwallLive.

În timp ce congrii sunt una dintre cele două specii de anghile capturate în mod regulat de pescarii din Marea Britanie, observarea lor eșuate pe plaje este rară.

Ele sunt descrise ca fiind prădători ai mării – vânează orice specie de pește pe care o găsește ca hrană, inclusiv pești morți și în putrefacție.

Creaturile au, de asemenea, un aspect foarte unic – cu un corp lung, asemănător unui șarpe, cu ochi și buze mari. Au dinți extrem de ascuțiți și o piele fără scalpuri, precum cea eșuată lângă St Austell.

„S-a năpustit în față și mi-a prins piciorul”

Datorită faptului că se reproduc în Oceanul Atlantic, congrii sunt mult mai răspândiți de-a lungul coastei vestice și sudice a Insulelor Britanice. Anghila ar fi putut ajunge pe plajă din cauze naturale sau din cauza unui pescar care a debarcat-o.

Congrul se mută în ape foarte adânci și moare după ce se reproduce. De asemenea, pot ataca oamenii, deși astfel de atacuri sunt rare, dar nu inedite. În ciuda ochilor lor mari, sunt, de asemenea, practic orbi.

O anghilă mai mare, despre care se crede că este tot un congru, a eșuat pe plaja Porth în 2019. În iulie 2013, un scafandru a fost atacat de un congru în Killary Harbour, Irlanda, la o adâncime de 25 de metri, potrivit Daily Star.

Acesta i-a mușcat o bucată mare din față, dar, în general, se crede că anghilele conger reprezintă o amenințare minimă pentru oameni.

Un cititor CornwallLive a comentat: „Când eram adolescent, mi-am lăsat din greșeală piciorul prea aproape de fălcile unui anghilot pe puntea unei ambarcațiuni charter. Acesta s-a năpustit în față și mi-a prins piciorul încălțat cu cizme măcinându-și fălcile încercând să găurească cauciucul. Inutil să mai spun că a fost nevoie de o acțiune rapidă pentru a o scoate și a o aduce înapoi peste bord.”