20 iul. 2023 | 09:34

Nu ai vrea să fii în Ungaria în 2023: inflația și sărăcia sunt la nivelul record, la concedii doar visează

ACTUALITATE
Nu ai vrea să fii în Ungaria în 2023: inflația și sărăcia sunt la nivelul record, la concedii doar visează

Ungaria se confruntă cu niște probleme financiare fără precedent. Are de departe cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, iar atitudinea anti-UE din partea lui Viktor Orban pare să îndepărteze tot mai mulți aliați de la Bruxelles. Prețurile sunt atât de mari în magazine, încât se formează cozi în orașele românești de la graniță pentru achiziția de alimente la prețuri civilizate.

Cea mai recentă dovadă a faptului că administrația din Ungaria duce țara din rău în mai rău iese la iveală dintr-un sondaj realizat de Euronews, citat de Rador, referitor la disponibilitatea financiară a oamenilor din țara vecină de a merge în concediu. Din păcate, patru din zece maghiari nici nu visează să meargă în vacanță din lipsa banilor.

Câți unguri își permit o vacanță

Din 59% dintre participanții la studiul Euronews au fost sau vor pleca în vacanță în acest an din Ungaria. Defalcând aceste date pe grupuri demografice, cei peste 50 de ani (56 la sută), cei care locuiesc în orașe mici (47 la sută) și cei din Ungaria de Est (46 la sută) au răspuns cu șanse mult mai mari decât în medie că anul acesta nu vor merge deloc în vacanță. În timp ce, persoanele cu diplome (29 la sută) și tinerii (26 și, respectiv, 35 la sută) sunt mai puțin dispuși să renunțe la vacanță decât media, arată Rador.

Aproximativ 64% dintre participanții la studiu insistă pe faptul că lipsa resurselor financiare este principalul motiv pentru care nu pleacă în vacanță. Un pic trist este că aproximativ 20% dintre cei care nu s-au bucurat de un concediu în 2023, nu s-au bucurat nici în trecut de acest privilegiu. Pe de altă parte, ca o confirmare a situației degradante din Ungaria, în timp ce 71% dintre respondenții cu diplomă de bac apelează de obicei la o vacanță, acest lucru nu se mai aplică în 2023 din cauza sărăciei care a început să fie din ce în ce mai apăsătoare dincolo de granița României.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele