28 feb. 2023 | 09:25

Nissan investește în Europa: cum vrea să accelereze producția de vehicule electrice

ACTUALITATE
Nissan investește în Europa: cum vrea să accelereze producția de vehicule electrice

Nissan își accelerează trecerea către vehiculele electrice, în special în Europa, unde reglementările privind emisiile sunt cele mai stricte, a declarat compania.

Nissan Motor Co. a declarat într-un comunicat că va face practic toate ofertele sale în Europa electrice sau hibride de serie până în anul fiscal 2026, la 98%. Aceasta este în creștere față de ținta anterioară de 75%. În Japonia, compania își propune să realizeze 58% din ofertele sale de modele, în creștere față de ținta anterioară de 55%.

Hibrizii au atât un motor pe benzină, cât și un motor electric, dar un hibrid de serie utilizează motorul pentru a alimenta roțile vehiculului sau grupul de propulsie. Motorul alimentează un generator pentru motor. Hibrizii paraleli, cum ar fi Prius de la Toyota Motor Corp., comută înainte și înapoi între un motor pe benzină și un motor electric.

Obiectivul de vânzări al Nissan în vehicule electrice și hibride de serie rămâne neschimbat pentru SUA, la peste 40%. În China, obiectivul a fost redus la 35% de la 40%. Aceasta include doar vehiculele electrice pure, nu hibrizii.

Ambiții mari

Cifrele țintă ale Nissan nu includ vânzările de vehicule așteptate ale partenerilor de alianță Nissan, cum ar fi Renault SA din Franța sau Mitsubishi Motors Corp., un producător de automobile mai mic japonez.

Compania a fost un lider timpuriu în vehiculele electrice, cu Leaf, care a intrat în vânzare în 2010. De atunci a fost depășită de noi veniți precum Tesla și producătorul chinez de automobile BYD.

Oficialii Nissan spun că compania, cu sediul în Yokohama, are o mulțime de cunoștințe despre tehnologia EV, în special despre modul în care consumatorii folosesc produsele și despre ce fel de uzură se dezvoltă bateriei și alte cunoștințe critice pentru proliferarea mașinilor ecologice.

Nissan intenționează să lanseze 19 modele de vehicule electrice până în 2030, în creștere față de 15 anterior, se arată în comunicat.

La începutul acestei luni, Nissan a anunțat că va investi într-o acțiune de până la 15% în Ampere, entitatea de vehicule electrice și software a Renault din Europa. Nissan și Renault au lucrat împreună la tehnologia EV, Nissan luând conducerea în dezvoltarea unei baterii de generație următoare.