21 oct. 2023 | 18:23

„Moartea unui om este o tragedie. Moartea a milioane reprezintă o statistică“ – Rusia a pierdut 300.000 de soldați, mii de tancuri, sute de avioane și elicoptere

ACTUALITATE
„Moartea unui om este o tragedie. Moartea a milioane reprezintă o statistică“ - Rusia a pierdut 300.000 de soldați, mii de tancuri, sute de avioane și elicoptere

Conflictul din Ucraina continuă să facă numeroase victime, însă pierderile sunt majore și de partea Rusiei. Ultimele statistici arată că sute de mii de soldați ruși și-au pierdut viața, ca și cum aceasta nu ar fi de preț, devenind niște simple numere, lucru care ne duce cu gândul la ceea ce spunea Stalin în cadrul Conferinței de la Ialta.

În anul 1945 a fost susținută Conferința de la Ialta, moment în care Stalin i-a răspuns lui Winston Churchill: „Moartea unui om este o tragedie. Moartea a milioane este statistică”. De aici putem interpreta mai departe faptul că viețile pierdute atât de partea Ucrainei cât și a Rusiei sunt reduse la ceea ce spunea Stalin, o simplă statistică.

În perioada cuprinsă între 24 februarie 2022 și 20 octombrie 2023, Forțele de Apărare ale Ucrainei au rămas hotărâte să-și apere suveranitatea și integritatea teritorială împotriva agresiunii ruse. Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat cu mândrie realizările semnificative obținute în timpul acestui conflict care a zguduit Europa de Est și a atras atenția întregii lumi.

Una dintre cele mai remarcabile realizări ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei este eliminarea a nu mai puțin de 292.060 de soldați ruși. Aceasta nu este doar o victorie numerică, ci și un semn al hotărârii Ucrainei de a lupta cu curaj împotriva agresiunii străine. Într-o singură zi, pe 19 octombrie, forțele ucrainene au reușit să doboare 1.380 de soldați ruși, subliniind eficacitatea tacticilor și a pregătirii lor militare.

Câți soldați a pierdut Rusia de la începutul invaziei în Ucraina

În plus față de eliminarea soldaților inamici, apărătorii ucraineni au reușit să distrugă o serie impresionantă de echipamente militare inamice. Aceste cifre sunt uluitoare: 5.047 de tancuri, 9.557 de vehicule blindate de luptă, 7.012 de sisteme de artilerie, 822 de sisteme de lansare multiplă a rachetelor (MLR), 548 de sisteme de apărare aeriană, 320 de avioane de luptă, 324 de elicoptere, 5.326 de drone, 1.535 de rachete de croazieră, 20 de nave de război, 1 submarin, 9.370 de camioane și cisterne de combustibil și 985 de unități de echipament specializat.

Aceste cifre atestă eforturile și devotamentul incomparabil al apărătorilor ucraineni, care au fost neînfricați în confruntarea cu un inamic puternic și bine echipat. Faptul că aceste realizări au fost înregistrate în numai câteva luni de la izbucnirea conflictului demonstrează resursele și competența Forțelor de Apărare ale Ucrainei.

De asemenea, Forțele Aeriene ale Ucrainei au desfășurat atacuri precise împotriva inamicului. Un post de comandă inamic, 13 grupuri de oameni și echipamente, precum și patru sisteme de rachete antiaeriene au fost lovite în timpul unei operațiuni de vineri, conform informațiilor furnizate de Ukrinform. Aceste lovituri au avut un impact semnificativ asupra capacității inamice de a coordona operațiuni și de a-și apăra propria infrastructură militară.