21 mai 2023 | 06:55

Missing: Dead of Alive – documentarul Netflix pe care trebuie să-l vezi ca să înțelegi de ce nu suntem în siguranță

ACTUALITATE
Missing: Dead of Alive - documentarul Netflix pe care trebuie să-l vezi ca să înțelegi de ce nu suntem în siguranță

Missing: Dead of Alive este numele unui documentar pe care îl poți vedea pe Netflix chiar acum, format din patru episoade captivante.

Dacă ești un fan al genului true crime, s-ar putea ca documentarul Netflix, Missing: Dead of Alive să fie exact ce îți trebuie în acest weekend.

Ia-ți niște popcorn, toarnă-ți un pahar cu suc sau bere, așează-te confortabil în fotoliu sau canapea și află, în cele ce urmează, de ce nu ești niciodată, cu adevărat, în siguranță pe această lume.

Acest documentar nu te va relaxa, dar te va ține lipit de ecran și, mai mult decât atât, îți va dezvolta vigilența.

Missing: Dead of Alive tratează cazurile persoanelor dispărute

Missing: Dead of Alive este un documentar Netflix filmat în Statele Unite ale Americii ce se concentrează pe cazuri de dispariție a mai multor persoane.

Interesant este că toate cazurile sunt filmate în timp ce sunt rezolvate, astfel încât ți se dă senzația că te uiți la un film.

Așa cum menționam anterior, Dead of Alive are patru episoade din care înțelegi cam cât de repede și de ușor poate să dispară un om de pe fața pământului. Oricine ar putea păți, într-o bună zi, asta, dacă se confruntă cu circumstanțele nepotrivite.

Statistic vorbind, anual dispar, în întreaga lume, mai mulți oameni decât ți-ai putea, vreodată, închipui. Unii sunt găsiți (morți sau vii), în timp ce alții parcă intră într-o gaură de șarpe, soarta lor rămânând incertă zeci de ani, dacă nu chiar pentru totdeauna.

Aici, în această ecuație, intervin cei apropiați dispăruților, astfel încât este important să aibă cine să anunțe autoritățile, dacă situația o cere.

Conform poliției, o persoană are șanse mult mai mari să fie găsită în primele 24 de ore de la dispariție, pe măsură ce trece timpul, șansele diminuându-se considerabil.

În concluzie, oricât de macabru ar putea să pară acest documentar, el face, din păcate, parte din viață.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele