20 mart. 2023 | 10:23

Microsoft facilitează setarea aplicațiilor implicite în Windows 11: ce înseamnă, de fapt, acest lucru

ACTUALITATE
Microsoft facilitează setarea aplicațiilor implicite în Windows 11: ce înseamnă, de fapt, acest lucru

O nouă setare de la Microsoft va duce utilizatorii direct la secțiunea corectă a meniului Setări.

De la lansarea sa în 2021, una dintre cele mai consistente critici la adresa Windows 11 a fost gestionarea de către Microsoft a setărilor implicite ale aplicațiilor. În comparație cu Windows 10, sistemul de operare mai nou face mai complicat pentru utilizatori să se îndepărteze de ofertele companiei. De exemplu, dacă nu vrei ca Edge să se deschidă de fiecare dată când dai click pe o pagină web sau PDF, ești forțat să lansezi meniul Setări din Windows 11 și să schimbi aplicația implicită după tipul de fișier și link. Este un proces inutil de lung care face personalizarea Windows 11 complicată.

Schimbările Microsoft pentru Windows 11

Microsoft abordează, în sfârșit, unele dintre aceste probleme. Într-o postare pe blog publicată recent, compania a spus că „reafirmă abordarea de lungă durată de a-i pune pe oameni în controlul experienței lor cu Windows PC”.

Așadar, Microsoft a anunțat o funcție despre care a spus că le-ar da utilizatorilor Windows 11 controlul asupra modificărilor, la valorile implicite ale aplicației. Mai târziu în acest an, compania va introduce un nou identificator de resurse uniform (URI) de deep link, care le va permite dezvoltatorilor să trimită utilizatorii la secțiunea corectă a meniului Setări, atunci când doresc să schimbe modul în care Windows 11 răspunde la anumite link-uri și tipuri de fișiere.

Microsoft spune că va oferi utilizatorilor mai mult control asupra aplicațiilor fixate pe Desktop, meniul de pornire și bara de activități, cu un nou API public care va afișa un prompt care îți va cere să acorzi permisiunea programelor, înainte ca acestea să apară pe acele elemente de interfață.

Ambele funcții vor fi lansate pentru PC-urile înscrise în Windows Insider Dev Channel în următoarele luni, înainte de a ajunge în lansarea publică a Windows 11. În special, Microsoft spune că va „conduce prin exemplu” și va lansa actualizări pentru Edge care vor apărea pe browser, ca suport pentru aceste funcții, pe măsură ce devin disponibile.