01 sept. 2023 | 15:58

Metoda prin care turiștii români se aleg cu amendă în Bulgaria. La ce trebuie să fie atenți când plătesc taxa de vinietă

ACTUALITATE
Metoda prin care turiștii români se aleg cu amendă în Bulgaria. La ce trebuie să fie atenți când plătesc taxa de vinietă

Românii care traversează Bulgaria pentru a ajunge în vacanța din Grecia se confruntă cu probleme costisitoare în țara vecină. O turistă a povestit pe internet prin ce a trecut.

Cum se aleg românii cu amendă în Bulgaria

O turistă a povestit pe internet ce a pățit și cum s-a ales cu amendă de la poliție, pentru o greșeală a statului bulgar. Femeia a povestit pe grupul de Facebook Forum Thassos cum a primit amendă pentru că perioada de valabilitate a vinietei cumpărate de la bulgari era greșită, scrie ziare.com.

„În intervalul 11-15.08.2023 am tranzitat Bulgaria către Istanbul cu ieșire din România pe la Ruse. Cumpărat vinieta pe 11.08 la Ruse din parcarea de unde cumpără toată lumea, din rond.

La un control al poliției bulgare în apropiere de Veliko Tarnovo (fiind din nou în tranzit prin Bulgaria, de dată această spre Grecia) am constatat că pe bon a fost trecut un alt interval de valabilitate, altul decât săptămâna 11-17.08.2023 (pe bon perioada de valabilitate este 21-28.08.2023 – se vede foarte vag în acest moment)”, a povestit femeia, pe grupul de Facebook.

Ea spune că a primit amendă, dar a avut noroc că a păstrat bonul care dovedea că vinieta a fost cumpărată pe 11 august. Altfel, zice femeia, amenda ar fi fost mult mai mare.

„Bineînțeles că am primit amendă. Norocul nostru a fost că am putut demonstra cu bonul achitat că am cumpărat-o pe 11 august, astfel am fi luat o amendă mult mai mare.

Lângă noi au mai fost oprite și alte mașini de România cu aceeași problemă, similară. Vinieta plătită, perioada de valabilitate alta decât cea care ar fi trebuit să fie”, a povestit ea.

Ce riscă românii care nu achită vinieta în Bulgaria

Turiștii români care vor să ajungă în Bulgaria, pot cumpăra vinieta de pe site-ul oficial al autorităților bulgare – bgtoll.bg. Persoanele care nu achită taxa de vinietă pentru utilizarea rețelei de drumuri cu plată riscă amendă.

Încălcarea legii se face automat de Sistemul electronic prin intermediul camerelor mobile și staționare situate de-a lungul drumurilor naționale.

Pe teritoriul Bulgariei funcționează aproximativ 300 de camere staționare și 105 autovehicule de poliție, care verifică non-stop numărul de înmatriculare și fac verificarea în sistemul de plată a vinietei.