22 sept. 2023 | 13:25

Măsură urgentă luată de FRF după ce Dawa a fost insultat rasist de un fost fotbalist de la Rapid. Explicația găsită de jucător

SPORT
Măsură urgentă luată de FRF după ce Dawa a fost insultat rasist de un fost fotbalist de la Rapid. Explicația găsită de jucător

Camerunezul Joyskim Dawa este protagonistul unui scandal cu tentă rasistă după ce a fost eliminat în partida cu Hermannstadt, ceea ce i-a enervat pe fanii FCSB-ului. El a fost insultat rasist pe rețelele de socializare de un fost jucător al Rapidului, iar FRF a luat atitudine.

Insultele adresate lui Dawa

În minutul 60 al duelului dintre Hermannstadt – FCSB, scor 2-2, într-un meci restant din etapa a 5-a din Superligă, Joyskim Dawa a fost eliminat după un fault din postura de ultim apărător. Sibienii au primit penalty și au egalat scorul.

La miezul nopții, Dawa a publicat o serie de insulte rasiste pe care le-a primit dij cauza eliminării. ”Fucking nigga” este doar una dintre jignirile aduse fundașului FCSB-ului.

Măsură urgentă luată de FRF după ce Dawa a fost insultat rasist de un fost fotbalist de la Rapid. Explicația găsită de jucător

Joyskim Dawa a fost eliminat n meciul de la Sibiu. Sursa foto: Sport Pictures

Unul dintre cei care i-au adresat insulte lui Dawa este Robert Stănici, fotbalist care a jucat la Rapid, iar acum este legitimat la CSM Cetatea Turnu Măgurele, club care activează la nivelul Ligii 3, seria 6. ”Ești retardat? Două goluri? Slab nenorocit, ești cel mai slab fundaș din Liga 1. Rahat prost, fucking n***a”, i-a scris Stănici lui Dawa.

„Greșelile fac parte din fotbal, dar nimeni nu poate veni să-mi jignească pielea. Poți fi dezamăgit, dar, te rog să mă respecți și să nu fii rasist. Apropo, banii pe care îi pierzi la pariuri nu sunt nici treaba mea și nici responsabilitatea mea. Sunt plătit să joc fotbal, nu să te fac pe tine mai bogat. Mulțumesc!”, a scris Dawa pe pagina de socializare.

Măsura luată de FRF

FRF a luat atitudine în scandalul cu tentă rasită și a anunțat prima măsură la care a apelat: a sesizat Comisia de Etică și Disciplină. De asemenea, a subliniat că nu este de acord cu un astfel de comportament, deoarece rasismul nu are ce căuta în fotbal.

”FRF a luat act de informațiile publicate în mass-media și, având în vedere că unul dintre numele vehiculate este Robert Stănici, jucător ce evoluează la Cetate Turnu Măgurele, în Liga 3, administrația FRF a sesizat Comisia de Etică și Disciplină a FRF. Federația Română de Fotbal condamnă cu fermitate un astfel de comportament și reiterează faptul că rasismul nu are ce căuta în fotbal!”, a transmis FRF, potrivit Gazetei Sporturilor.

Ce explicație a dat fotbalistul care l-a insultat rasist pe Dawa

După declanșarea scandalului, Robert Stănici a susținut că Dawa a editat mesajele și că, de fapt, nu l-a jignit, ci doar i-a spus că este un jucător slab de fotbal. Ulterior, acesta s-a sucit și și-a schimbat explicația, spunând că nu el a scris mesajele, ci cineva i-a spart contul.

Citește și: Gigi Becali scoate „pe tarabă” doi jucători de la FCSB, după ce a semnat cu Vlad Chiricheș. „Trupă, netrupă, eu vând tot”. De ce nu e încântat de Alexandru Băluță

Apoi, jucătorul crescut de Rapid, care a jucat un singur meci pentru alb-vișinii, în decembrie 2021, și-a șters contul de Instagram.

FCSB este pe primul loc ân campionat, cu 22 de puncte, la trei puncte de CFR Cluj.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele