20 oct. 2023 | 15:50

Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus, implicat în scandalul din Italia. Este pe lista celor acuzați că au pariat ilegal

SPORT
Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus, implicat în scandalul din Italia. Este pe lista celor acuzați că au pariat ilegal

În scandalul de amplaore care a zguduit fotbalul românesc este implicat și celebrul antrenor al lui Juventus Torino, Massimiliano Allegri. Numele acestuia apare pe lista celor care au pariat ilegal, alături de fotbaliști italieni cu nume.

Nume nou pe lista celor acuzați de pariuri ilegale

Fotbalul italian este zguduit de un nou scandal uriaș, deși nu au trecut nici 20 de ani de la celebrul ”Calciopolli”. De data aceasta, din cauza pariurilor. după ce mai mulți jucători de top sunt anchetați pentru că au pariat pe platforme ilegale.

Nicolo Fagioli (22 ani), mijlocașul lui Juventus, a fost primul deconspirat că paria la agenții ilegale. El a fost suspendat, dar alte două nume importante, Sandro Tonali (Newcastle United) şi Nicolo Zaniolo (Aston Villa), sunt anchetate. Acum, pe listă a apărut și antrenorul lui Juvents Torino, Massimiliano Allegri.

Massimiliano Allegri, antrenorul lui Juventus, implicat în scandalul din Italia. Este pe lista celor acuzați că au pariat ilegal

Nicola Fagioli, Juventus, Torino, primul suspendat în scandalul pariurilor. Sursa foto: Profimedia

Poză cu Massimiliano Allegri când paria

Jurnalistul italian Fabrizio Corona, cel care a declanșat scandalul pariurilor din Italia, l-a divulgat și pe Massimiliano Allegri. El are are și o fotografie surprinsă în momentul în care tehnicianul paria.

Citește și: Un fost căpitan de la FCSB dă din casă după scandalul pariurilor. ”Și eu am pariat. Făceam toți bilețele”

În timpul pandemiei de COVID-19, antrenorul  lui Juventus se afla la casino-ul din Montecarlo. El câștigase suma de 30.000 de euro și i-a dat mai departe, unui prieten, 3.000 de euro pentru a paria pe meciurile din Serie B.

Radu Drăgușin, implicat în scandalul pariurilor

Numele internaționalului român de la Genoa, Radu Drăgușin, apare și el în acheta desfășurată în auoritățile italiene în scandalul pariurilor. Nicolo Fagioli, care a fost coechipier cu acesta la echipa Primavera a ”Bătrânei Doamne”, a mărturisit că a împrumutat 40.000 de euro de la fundașul naționalei României.

Radu Drăgușin a vorbit cu impresarul său, Florin Manea, despre acest caz și a precizat că nu a știut că banii pe care i-a cerut împrumutut colegul său erau pentru pariuri. Mijlocașul italiam îi spusese că voia să-și cumpere un ceas.

Citește și: Victor Ciutacu intervine în scandalul pariurilor unde a fost pomenit și numele lui Radu Drăgușin. „Ați înțeles, sărăciilor?”

Nicolo Fagioli a admis că este dependent de pariuri și că a strâns datorii în valoare de trei milioane de euro. Mai mult, el a mărturisit că a primit amenințări pentru a-și achita restanțele.

”Am încetat să dorm noaptea. Cu cât a trecut mai mult timp, cu atât datoria mă obseda mai mult. Sumele pe care le datoram au continuat să crească și m-am gândit că doar dacă continui să joc îi voi recupera.

`O să-ți rupem picioarele` mi-au spus ei. Datoria a ajuns atât de mare încât chiar dacă aș fi câștigat la pariuri n-aș fi primit nimic, totul avea doar să se scadă din suma de bani pe care o datoram”, a declarat Nicolo Fagioli, potrivit Tuttosport.

Nicolo Fagioli și-a aflat deja pedeapsa. El a primit șapte luni de suspendare și o amendă de 12.500 de euro. De asemenea, va trebui să participe timp de cinci luni la şedinţe de tratament pentru a lupta cu dependenţa sa de jocurile de noroc.

În Italia, sportivilor le este permis să parieze, dar nu pe meciuri care au legătură cu disciplinele în care aceștia activează. Deci, fotbaliștii nu au voie să parieze pe meciuri de fotbal, cu atât mai puțin pe echipele lor.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele