28 nov. 2023 | 15:45

Lovitură pentru România înaintea Campionatului Mondial de Handbal. Anunțul selecționerului despre Cristina Neagu

SPORT
Lovitură pentru România înaintea Campionatului Mondial de Handbal. Anunțul selecționerului despre Cristina Neagu

România se pregătește pentru Campionatul Mondial care va începe pe 29 noiembrie, în Danemarca, Suedia și Norvegia. România își va începe aventura la turneul final fără Cristina Neagu, accidentată, iar selecționerul Florentin Pera a făcut anunțul cu privire la cea mai bună hanbalistă de la națională.

Ce se întâmplă cu Cristina Neagu

Cristina Neagu s-a accidentat la genunchiul drept în meciul din Liga Campionilor, dintre CSM București – DVSC Schaefller. Aceasta nu a evoluat deloc pentru națională la Trofeului Carpați, turneu de pregătire ce a avut loc la Bistrița și pe care România l-a câștigat. De patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu va face deplasarea pentru Campionatul Mondial, dar selecționerul Florentin Pera a făcut anunțul cu privire la starea ei de sănătate.

Naționala României își va începe parcursul la CM 2023, la Herning (Danemarca), pe data de 1 decembrie. Cristina Neagu a tot sperat să se refăcă pentru debutul competiției, dar nu va fi posibil să joace în prima fază a grupelor.

Lovitură pentru România înaintea Campionatului Mondial de Handbal. Anunțul selecționerului despre Cristina Neagu

Cristina Neagu joacă la CSM București. Sursa foto: Profimedia

”E o pierdere mare. Sper măcar în partea a doua a competiţiei, în Grupele Principale, să poată intra şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Ea îşi doreşte să încheie cariera ei la echipa națională cu o calificare la Jocurile Olimpice. Primul pas e la Campionatul Mondial. Vor fi meciuri de foc, fiecare meci va fi ca o finală“, a spus Florentin Pera.

”Va fi dificil pentru Cristina”

Antrenorul României a mai precizat că Neagu a stat departe de antrenamente o perioadă lungă și, drept urmare, nu va putea evolua în primele trei partide ale tricolorelor la Cupa Mondială.

Va fi dificil pentru Cristina, fiindcă n-a făcut niciun antrenament în ultimele două săptămâni. Chiar dacă va începe zilele următoare pregătirea, are nevoie de puţin timp“, a explicat selecționerul României.

Citește și: Cristina Neagu nu vrea să mai audă de sport după ce se retrage din handbal. Ce a determinat-o să ia o astfel de decizie

România a fost repartizată în Grupa E alături de Danemarca, Serbia și Chile. Partidele vor avea loc în cea mai mare sală polivalentă de la această competiție, Jyske Bank Boxen, cu 15.000 de locuri, arenă care va găzdui și finala competiției.

Meciurile României în grupă la CM

  • România – Chile – 1 decembrie, ora 19:00
  • România – Serbia – 3 decembrie, ora 19:00
  • România – Danemarca – 5 decembrie, ora 21:30.

România este singura echipă din istorie care a jucat la fiecare ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin, aceasta fiind a 26-a participare. Medalia de argint obținută în Rusia 2005 și bronzul din Danemarca 2015 au fost cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani pentru România,

Ultimul bal pentru Cristina Neagu

Pentru Cristina Neagu, Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia ar putea fi ultimul la care va participa, urmând să se retragă din competițiile internaționale după Jocurile Olimpice de la Paris. Site-ul oficial al Federației Internaționale de Handbal a vrut să marcheze momentul și i-a dedicat un amplu material sportivei.

Cristina Neagu nu a fost prezentă la Mondialul din Spania 2021, deoarce a decis să se odihnească și să se recupereze după unele accidentări, dar la actuala ediție își dorește să fie pe teren.

Cristina Neagu este aproape de a reuși golul cu numărul 1000 pentru România și probabil că aceasta va fi ultima ediție a Campionatului Mondial la care va mai participa, deoarece a anunțat că se va retrage din handbalul internațional după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

În vârstă de 35 de ani, vedeta României a oferit în continuare performanțe excelente pentru echipa sa de club, CSM București, dar și pentru echipa națională a României. Cu toate acestea, România a ratat clasarea în Top 10 la ultimele patru evenimente internaționale majore, Campionatele Mondiale din 2019 și 2021 și EHF EURO 2020 și 2022”, au scris specialiștii de la IHF despre echipa României și liderul ei, Cristina Neagu, înaintea participării la Campionatul Mondial.

La începutul lunii, Cristina Neagu a semnat prelungirea contractului cu CSM București, scadent în vara lui 2024. Astfel, interul stânga va rămâne la formația bucureșteană cel puțin încă un sezon, adică până în vara lui 2025.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele