01 nov. 2023 | 08:24

Lovitură după lovitură pentru amatorii de păcănele din România, firmele de jocuri de noroc. Ce urmează după noile taxe și restricții

ACTUALITATE
Lovitură după lovitură pentru amatorii de păcănele din România, firmele de jocuri de noroc. Ce urmează după noile taxe și restricții

Dependența de jocuri de noroc sau păcănele este similară cu consumul de droguri sau alcoolismul, în opinia premierului Marcel Ciolacu. Din acest motiv, a început un război cât se poate de serios pentru reglementarea, suprataxarea și descurajarea acestui fenomen incredibil de popular în rândul românilor.

În ultimele luni, au apărut tot mai multe scenarii legate de descurajarea jocurilor de noroc în România și introducerea de sancțiuni pentru companiile din acest domeniu care au sediul social în afara țării. ”Până nu termin cu păcănelele, nu mă las”, a insistat premierul Marcel Ciolacu într-o intervenție la România TV, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu.

După cum a menționat social-democratul, taxele pentru firmele de jocuri de noroc au fost deja majorate de 10 ori. „Le-am luat cu de 10 ori mai mult. (Am mărit taxele) de zece ori la păcănele”, a precizat Ciolacu.

Citește și: Se interzic păcănelele, în toată România: nu mai ai voie să bagi banii la „aparate” oricum

Jocurile de noroc în România, o molimă similară cu drogurile și alcoolismul

În primul rând, toate firmele care activează în România în domeniul jocurilor de noroc au fost forțate să aibă un sediu social în țara noastră, să plătească taxe și impozite aici, pentru a nu se putea fofila când vine vorba de suprataxare.

„Toată lumea în acest moment are sediul fiscal și social în România. Toate serverele erau și vor fi în continuare la jocurile de noroc”, a spus Marcel Ciolacu.

Un lucru este însă sigur, din discursul premierului, vrea să lovească foarte serios profitabilitatea acestei industrii pe meleaguri mioritice. În ceea ce privește cele 1,6 miliarde de lei pe care companiile de jocuri de noroc le aduc la bugetul de stat, președintele PSD a spus că nu și-i dorește pentru că ”sunt bani pe nenorocirea oamenilor”.

Citește și: Patronii de „păcănele”, foc și pară: ce nemulțumiri au, toți banii le sunt în pericol

Fără păcănele în localitățile mici din România

În localitățile din România cu până la 15.000 de locuitori nu vor mai exista păcănele, dacă se materializează inițiativa premierului.„«Domnule, aducem bani, aducem 1,6 miliarde». Luați-vă banii înapoi! N-am nevoie de ei! Sunt bani pe nenorocirea oamenilor! N-am nicio treabă cu… N-am nevoie de banii lor!

Banii se întorc, omul se duce cu ei la familie şi la copii. Se întorc banii oricum în economie. Nu înțelegem că dependența de jocuri de noroc, precum alcoolism, precum drogurile… Ăsta este adevărul.

Noi nu vorbim de cei care joacă în anumite limite de distracție, cei care joacă ocazional, cei care joacă experimental. Noi vorbim de dependență, de oameni care și-au nenorocit familiile, viețile, de oameni care s-au sinucis.

Ce să caute la comune? Nu va mai fi nicio păcănea în localități sub 15.000 de locuitori. Ştiți ce înseamnă asta? 3.000 de localități din România. Mai rămân cred că vreo 170 de localități, unde vor exista niște…

Peste tot în lumea civilizată există reguli. Vrei să joci online? Foarte bine, joci online. (…)

Eu am propus foarte clar sub 15.000 de locuitori nu au ce căuta păcănele. Cum adică? (…) Bea, săracul om, vine de la serviciu, bea trei ţuici și-o bere, s-apucă și pierde tot salariul la păcănele”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, potrivit Rador.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele