16 mai 2023 | 10:25

Lord of the Rings se transformă într-un joc video MMORPG: noul proiect Amazon în universul Stăpânul Inelelor

ACTUALITATE
Lord of the Rings se transformă într-un joc video MMORPG: noul proiect Amazon în universul Stăpânul Inelelor

Este în fazele incipiente ale producției cu echipa New World de la Amazon Games Orange County.

În ciuda legăturii cu Tencent în timpul ultimei încercări de a dezvolta un MMO Lord of the Rings, Amazon Games a decis să se întoarcă pe cal și să încerce din nou. A luat naștere dintr-un nou acord cu Embracer Group, care a achiziționat Middle-earth Enterprises anul trecut și, odată cu acesta, „catalogul de proprietate intelectuală și drepturile la nivel mondial pentru filme, jocuri video, jocuri de societate, merch și producții scenice” ale trilogiei Stăpânul Inelelor și Hobbitul.

Ultima încercare a eșuat atunci când Leyou, care avea anterior drepturi MMO, a fost achiziționată de Tencent în 2020. Acest lucru a determinat Middle-earth Enterprises să rezilieze drepturile asupra licenței LotR, necesitând noi termeni. Dar Amazon și Tencent nu au reușit să se descurce\, așa că nu a fost încheiat un acord și MMO-ul a fost abandonat.

Adio dar rămâi cu mine

Acum, Amazon a încheiat un acord cu Embracer și Middle-earth Enterprises fără Tencent, iar compania va dezvolta și publica noul MMO Lord of the Rings, care nu a fost încă binecuvântat cu un titlu. Este în primele etape de producție cu Amazon Games Orange County, dezvoltatorul New World, dar va trebui să așteptăm până la o dată ulterioară pentru detalii concrete.

În ciuda faptului că Amazon a realizat The Rings of Power, anunțul menționează că MMO-ul va fi plasat în jurul erei cărților și filmelor de bază – trilogia Stăpânul Inelelor și Hobbitul. Aceasta ar putea fi o veste proastă pentru MMO-ul existent Lord of the Rings Online, publicat în prezent de Daybreak Game Company, care rulează de 16 ani și acoperă, de asemenea, sfârșitul celei de-a treia epoci a Pământului de Mijloc.

Nu am fost dat pe spate de New World, dar încă sunt interesat să văd ce lecții a învățat studioul din dezvoltarea și întreținerea unui MMO mare. Totuși, nu mă aștept să văd rezultatele mult timp.