14 mart. 2023 | 15:28

Lamborghini pregătește prima mașină hibridă: când o lansează, ce putere are

ACTUALITATE
Lamborghini pregătește prima mașină hibridă: când o lansează, ce putere are

Noua supermașină Lamborghini, cu numele de cod LB744 urmează să fie dezvăluită.

Prima supermașină hibrid plug-in Lamborghini, care va înlocui Lamborghini Aventador, va sosi cu un concept de șasiu „monofuselaj” nou-nouț, despre care firma spune că va reprezenta „un pas semnificativ” înainte pentru dinamica de conducere și rigiditatea la torsiune a modelului.

Supercarul, cu nume de cod LB744, va fi primul care va avea un front construit în întregime din fibră de carbon, cu niveluri de absorbție a energiei duble față de cele ale lui Aventador.

Aceasta are un motor V-12 și trei motoare electrice  și va fi capabilă să funcționeze uneori doar cu energie electrică.

Lamborghini a dezvăluit câteva specificații ale sistemului de propulsie pentru primul sa supermașină hibridă plug-in.

Mașina sport, încă nenumită, se va baza pe un motor V-12 de 6,5 litri aspirat natural, nou proiectat, montat în mijloc, cuplat cu trei motoare electrice, spune Lamborghini.

Putere la superlativ

Unul va fi montat transversal și integrat în cutia de viteze cu opt trepte a mașinii, în timp ce celelalte două vor propulsa fiecare o roată din față. Împreună, motorul și motoarele pot produce mai mult de 986 CP (1.000 CV, CP), spune compania.

Supermașina cu tracțiune integrală, cu numele de cod LB744, este dezvoltată parțial pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a Lamborghini. În timp ce marca a produs anterior vehicule hibridizate, LB744 va fi primul său hibrid plug-in și va putea funcționa uneori doar cu energie electrică, îmbunătățindu-și profilul de emisii.

Lamborghini spune că motorul cântărește 218 kg, cu 17 kg mai puțin decât V-12 care a propulsat Aventador.

Ca parte a designului motorului, Lamborghini l-a rotit la 180 de grade în comparație cu Aventador, a reproiectat conductele de admisie a aerului pentru a garanta un flux optim de aer în camera de ardere și a optimizat camera în sine. Rezultatul este un nivel de putere de 126 CP pe litru, spune marca.

LB744 va fi dezvăluit pe 29 martie.