24 iun. 2023 | 12:54

Klaus Iohannis, despre revolta din Rusia: Suntem în contact permanent cu Aliații

ULTIMA ORĂ
Klaus Iohannis, despre revolta din Rusia: Suntem în contact permanent cu Aliații

Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, în contextul situației din Rusia că autoritățile române monitorizează situația. Mesajul a fost transmis de șeful statului pe contul său de Twitter.

Mesajul transmis de Klaus Iohannis

„Autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluțiile evenimentelor din Rusia. Sunt permanent informat cu privire la evoluțiile înregistrate. Suntem în contact permanent cu Aliații”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis pe contul său de Twitter, în urmă cu puțin timp.

 

Șeful mercenarilor Wagner se întoarce împotriva conducerii militare de la Moscova și anunță că a preluat controlul asupra tuturor facilităților militare ruse din Rostov pe Don.

Într-un discurs televizat Vladimir Putin a promis „acțiuni decisive” și a calificat drept „trădare” acțiunile lui Prigojin, capul „rebeliunii armate”. În Moscova este stare de alertă antiteroristă.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, afirmă că trupele sale au fost atacate de elicoptere pe o autostradă şi ameninţă că va distruge totul în jur.

Fondatorul grupului de mercenari Wagner a acuzat vineri comandamentul rus că efectuează atacuri mortale asupra taberelor luptătorilor săi, în timp ce Armata rusă neagă că a bombardat poziții ale grupului paramilitar.

Șeful grupării paramilitare ruse Wagner, Prigojin a făcut apel la o revoltă împotriva înaltului comandament militar rus, a afirmat că dispune de 25.000 de oameni și a cerut rușilor, în special soldaților, să li se alăture.

Reacție a lui Kadîrov după rebeliunea lui Prigojin

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că forțele sale sunt gata să contribuie la înăbușirea revoltei șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

Kadîrov a calificat comportamentul lui Prigojin „un cuțit în spate” și le-a cerut soldaților ruși să nu cedeze niciunei „provocări”.

Între timp guvernatorul regiunii ruse Voronej a declarat sâmbătă că armata ia „măsurile militare necesare” în zonă în cadrul unei operațiuni antiteroriste declanșate după revolta armată a grupului de mercenari Wagner.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un presupus atac al Wagner asupra armatei ruse în Voronej. Mercenarii ar fi doborât un avion militar de transport Antonov An-26.