07 sept. 2023 | 15:25

Kia a prezentat noua sa mașină electrică: Ce aduce nou și cât costă EV5

ACTUALITATE
Kia a prezentat noua sa mașină electrică: Ce aduce nou și cât costă EV5

Kia și-a prezentat oficial SUV-ul electric compact EV5 în urmă cu două săptămâni la Salonul Auto din China.

EV5 este un EV potrivit pentru familii, care preia influența EV9 de la Kia. În cuvintele Kia, EV5 „aduce o nouă eră a mobilității electrice în sectorul SUV-urilor compacte pentru a răspunde nevoilor familiilor mileniale”.

La fel ca EV9, SUV-ul electric mai mic este inspirat de noua temă de design „Opposites United” a mărcii. Ca atare, EV5 are un aspect puternic, robust, cu o siluetă în formă de box și aripi robuste.

Una dintre primele caracteristici pe care le veți observa este noul „Tiger Face”, care înlocuiește grila Kia „Tiger Nose”. „Signature Star Map Lightning” tridimensional, format din lumini de zi, a subliniat și mai mult designul Tiger Face.

După cercetare, Kia a descoperit că milenii folosesc interiorul SUV-ului lor ca o „camera suplimentară”, mai degrabă decât doar un mijloc de a ajunge de la punctul A la punctul B.

Ca atare, Kia a proiectat interiorul lui EV5 pentru a fi mai aproape de un lounge acasă în loc de o cabină tradițională a mașinii.

Design interesant

Stâlpul D împins înapoi oferă spațiu interior suplimentar, ceea ce își flexibilizează versatilitatea cu o bancă din spate care se poate plia. Spațiu suplimentar de depozitare poate fi găsit sub podea.

EV5 se mândrește, de asemenea, cu un nou design al tabloului de bord, cu afișaje duble, inclusiv un sistem modern de infotainment central și un grup de indicator digital. Vedeți EV5 în detaliu în cel mai recent videoclip Kia.

Deși detaliile grupului motopropulsor și prețurile vor fi dezvăluite în cursul zilei Kia EV luna viitoare, EV5 este de așteptat să circule pe platforma E-GMP a Hyundai.

Datele MIIT au arătat că modelul chinez va folosi un singur motor electric de 214 CP cu un cuplu de 310 Nm. De asemenea, se așteaptă să fie alimentat de bateriile Blade LFP de la BYD, dar Kia nu a confirmat acest lucru.

Se așteaptă ca EV 5 să concureze cu modelul Y de la Tesla la 4.615 mm lungime, 1.875 mm lățime și 1.715 mm înălțime. Va fi produs în China și exportat pe alte piețe.

Kia a dezvăluit că EV5 va începe de la aproximativ 22.000 de dolari, mult mai ieftin ca Model Y de la Tesla, care începe în jur de 36.000 de dolari. Acesta va fi disponibil pe 17 noiembrie în China.