25 apr. 2023 | 13:58

Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. Videoclipul se numește „Freedom”

ULTIMA ORĂ
Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. Videoclipul se numește „Freedom”

Președintele Biden a anunțat că el și vicepreședintele Harris vor încerca să fie realeși, într-o înregistrare video difuzată marți dimineața devreme. În videoclipul intitulat „Freedom” (Libertate), președintele Biden a reluat mesajul său din campania pentru 2020 de a lupta pentru „sufletul națiunii noastre”, de a uni țara și de a sprijini clasa de mijloc, a precizat campania sa. Videoclipul începe cu imagini de la protestul din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA.

Biden vrea un nou mandat

„Libertate. Libertatea personală este fundamentală pentru cine suntem noi ca americani. Nu există nimic mai important. Nimic mai sacru”, a spus Biden, în vârstă de 80 de ani, în videoclip.

„Aceasta a fost munca primului meu mandat: Să lupt pentru democrația noastră. Aceasta nu ar trebui să fie o problemă de culoare roșie sau albastră”.

El a adăugat: „Nu este momentul să fim mulțumiți. Acesta este motivul pentru care candidez pentru realegere.

Pentru că eu cunosc America. Știu că suntem oameni buni și decenți. Și știu că suntem încă o țară care crede în onestitate și respect și în tratarea cu demnitate a celorlalți.

Că suntem o națiune în care nu oferim urii niciun adăpost sigur. Și credem că toată lumea este egală și că toată lumea ar trebui să primească o șansă corectă de a reuși în această țară.”

„Americanii trebuie să se ridice și să lupte”

Anunțul vine la patru ani de la ziua în care Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020, pe care a câștigat-o în cele din urmă în fața fostului președinte Donald Trump.

„Când am candidat la președinție, în urmă cu patru ani, am spus că suntem într-o bătălie pentru sufletul Americii – și încă suntem. Întrebarea cu care ne confruntăm este dacă în anii următori vom avea mai multă libertate sau mai puțină libertate, mai multe drepturi sau mai puține”, a declarat președintele Biden.

El a continuat: „Fiecare generație de americani s-a confruntat cu un moment în care a trebuit să apere democrația, să se ridice în picioare pentru libertățile noastre personale și să se ridice în picioare pentru dreptul nostru la vot și pentru drepturile noastre civile. Acesta este momentul nostru. Haideți să terminăm treaba”.

Anunțul de astăzi include detalii despre echipa sa inițială de conducere a campaniei, din care fac parte senatorii Tammy Duckworth, Chris Coons, reprezentanții. Lisa Blunt-Rochester, Jim Clyburn, Veronica Escobar, guvernatorul Gretchen Whitmer și directorul general al DreamWorks, Jeffrey Katzenberg. Toți aceștia vor fi copreședinți naționali ai campaniei.

„Aceste alegeri reprezintă un moment generațional pentru americanii din întreaga țară, care trebuie să se ridice și să lupte pentru democrația și libertățile noastre.

Pentru a câștiga această luptă, avem nevoie de o conducere puternică care să poată construi și extinde coaliția noastră largă și diversă din 2020″, a declarat președintele Biden.