Informația momentului pentru românii cu pensii de până la 3000 de lei: se întâmplă din februarie, este oficial
Noul an vine cu vești bune pentru pensionarii României, dar unii sunt mai privilegiați decât alții, este oficial. Vor exista o serie de ajutoare sociale pentru anumite categorii de pensionari, iar în ceea ce privește vârsta de pensionare, ministrul Muncii a oferit detalii suplimentare și pe marginea acestui subiect.
România, la fel ca majoritatea Europei, trece printr-o criză financiară de proporții semnificative, iar autoritățile române au pregătit o serie de măsuri dedicate celor mai vulnerabili dintre noii. În vârful listei, sunt pensionarii, iar ministrul Muncii a explicat tot ce trebuie să știe românii cu pensii de până la 3000 de lei. Ei sunt vizați de cele mai multe schimbări.
Ce ajutoare primesc pensionarii în perioada următoare
„Avem mai multe tipuri de măsuri, pe lângă cele de majorare a salariului minim, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități și creșterea alocațiilor.
Mai avem trei tipuri de măsuri. Una e pe praguri valorice. Intră în vigoare în această lună. E vorba despre pragul de până la 1500 de lei (n.r. – venit lunar), 1501-2000 lei, de la 2001 la 3000 de lei.
(…) Avem și voucherul pentru alimente, câte 250 de lei oferiți o dată la două luni. Îl continuam în acest an pe toată perioada lui 2023, cu menționarea că pragul era de 1500 de lei, iar acum va fi 1700 de lei. Prima tranșă se va acorda în februarie. Sprijinul pentru facturile la energie, de 1400 de lei: prima plată, în februarie anul curent. Aceste sume de bani au fost împărțite în două tranșe, prima e pentru 1 ianuarie – 30 iunie, a doua e 1 iulie – 30 decembrie.
Din luna februarie intrăm în dinamica plății și a decontării acelor măsuri”, a declarat Marius Budăi, la RTV.
Un alt aspect foarte important și o veste așteptată de mulți pensionari români ține de vârsta de pensionare, iar cel puțin până la următoarele alegeri, se pare că va rămâne neatinsă. „Exclus, atât timp cât sunt eu ministru”, a ținut să afirme social-democratul. Mai mult decât atât, pensionarea anticipată nu pleacă nicăieri. ”Pensionarea anticipată există peste tot, a avut rolul ei atunci când nu existau locuri de muncă. Trebuie să discutăm aici. Nu cred că va fi o renunțare bruscă. Trebuie să avem o analiză finală”, a mai precizat Marius Budăi.