Informația momentului pentru acești pensionari din România: ”nu e bine să ieși la pensie la 50 de ani”
În cazul în care nu existau deja suficiente atacuri la adresa pensionarilor speciali din România, acum se umblă și la vârsta lor de pensionare. Un apel în acest sens a venit de la vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR care a insistat pe absurdul pensionării la 50 de ani cu niște sume fabuloase.
Trebuie găsită o soluție corectă, echilibrată și constituțională la problema pensiilor din România, a insistat Kelemen Hunor la mijlocul acestei săptămâni, după ce și-a exprimat dezamăgirea față de românii care ies la pensie la 50 de ani. În opinia lui, acele persoane ar trebui să primească pensii de serviciu, dar cu siguranță nu de la o vârstă atât de fragedă, pe o perioadă de timp atât de îndelungată, ci la vârsta general acceptată pentru pensionare.
Cei mai privilegiați dintre pensionarii români
”Din punctul meu de vedere, nu e bine să ieşi la pensie la 50 de ani şi să primeşti pensie de serviciu. Poţi să primeşti pensia de serviciu dacă ai ieşit mai devreme la pensie, dar după ce ajungi la vârsta de pensionare valabilă pentru toată lumea.
Fiindcă şi eu pot să ies la 60 de ani, dacă am anii corespunzători, dar primesc o penalizare până la 65 de ani. Asta trebuie să fie valabil şi pentru judecători, şi pentru procurori, şi pentru poliţişti şi pentru toţi cei care pot în acest moment să se pensioneze mai repede. Eu spun care este punctul meu de vedere”, a declarat Kelemen Hunor, luni seară, la B1 Tv.
Partea bună este că oficialul este optimist că se va găsi o soluție la această problemă și va fi una perfect constituțională. ”Nu ne dorim o lege care după aceea pică la CCR. Nu ne putem juca cu acest subiect, şi nu numai din cauza banilor europeni”, a spus Hunor.
Vizavi de percepția general acceptată că pensiile speciale sunt semnificativ mai mari decât banii primiți de acești oameni sub formă de salariu în timpul activității, șeful UDMR a spus clar că nu este normală această situație. ”Dorinţa noastră este să găsim o soluţie corectă echilibrată şi constituţională, pentru că nimeni nu doreşte să pice la Curtea Constituţională, pentru că atunci iar o luăm de la capăt”, a concluzionat vicepremierul.