24 feb. 2023 | 16:51

Ce au găsit anchetatorii pe blocul-turn care a luat foc în Constanța. Au crezut că nu văd bine

ULTIMA ORĂ
Ce au găsit anchetatorii pe blocul-turn care a luat foc în Constanța. Au crezut că nu văd bine

Un incendiu uriaș s-a produs, joi seară, la mansarda unui bloc-turn din orașul Constanța. Flăcările se văd de la mare distanță, potrivit imaginilor surprinse de martori. Din primele informații, locatarii au fost deja evacuați, iar pompierii ISU intervin de urgență. Blocul este situat într-un cartier de lux (Faleza Nord). Pagubele ar fi uriașe.

Incendiu puternic la un bloc cu 10 etaje din Constanța

Update 24 februarie, ora 16.40. Anchetatorii constănțeni au descoperit mai multe terase improvizate, dar și construcții din termopan pe blocul afectat de incendiul puternic de joi seara, din cartierul Faleza Nord. Potrivit imaginilor din satelit realizate de Google, ele existau acolo încă din august 2021.

Pe blocul cu 10 etaje sunt construite, cel mai probabil fără autorizație, încăperi din termopan care pornesc din casa liftului, zone de relaxare cu terasă, piscină și grătar. De altfel, din zona respectivă a pornit incendiul, iar pompierii spun că toată instalația electrică era improvizată.

Potrivit unor surse oficiale, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru distrugere din culpă și urmează să fie audiați proprietarii apartamentelor de la ultimul etaj, dar și chiriașii.

Update 23 februarie, ora 22.52. Peste 50 de pompieri (cu mai multe autospeciale) au intervenit, joi seară, pentru stingerea incendiului izbucnit la acoperişul unui bloc-turn din cartierul Faleză Nord, municipiul Constanţa, fără a se înregistra victime. Focul s-a iscat la o construcţie improvizată ridicată pe acoperişul blocului şi a fost stins în aproximativ o oră.

„Incendiul a fost lichidat, au ars circa 300 metri pătraţi din acoperiş. Pe terasa blocului era o construcţie de vară, improvizată de proprietar. La intervenţie au acţionat 53 subofiţeri şi doi ofiţeri cu opt ASAS, două ATPVM, două ASII, Autoplatforma, trei SMURD B2, două AMOP, două Cisterne RAJA”, a declarat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Știrea inițială: ISU Dobrogea anunță că arde acoperișul unui bloc cu 10 etaje aflat pe strada Pescarilor nr. 42, la BM17, Constanţa, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați. Pompierii au efectuat 37 de evacuări, în timp ce multe persoane s-au autoevacuat.