20 mai 2023 | 08:55

Încă un proces răsunător pentru TikTok și Facebook: ce acuzații li se aduc platformelor de socializare, de data aceasta

ACTUALITATE
Încă un proces răsunător pentru TikTok și Facebook: ce acuzații li se aduc platformelor de socializare, de data aceasta

Școlile publice din comitatul Prince George, din Maryland, Statele Unite ale Americii fac obiectul celui mai recent proces contra Meta și TikTok, companii acuzate că ar fi contribuit la criza de sănătate mintală din rândul tinerilor, în ultimele luni.

Prince George’s County Public Schools a intentat un proces împotriva companiilor de social media din spatele TikTok, Instagram, Facebook, YouTube și Snapchat, susținând că vizează în mod intenționat copiii cu platforme concepute pentru a crea dependență.

Copiii, în pericol din cauza rețelelor de socializare, susțin acuzatorii

Procesul susține că acuzații au conceput platformele fără a înțelege pe deplin consecințele asupra sănătății mintale a copiilor. Procesul menționează creșterea tulburărilor de alimentație, a depresiei și a ideilor de suicid, în rândul adolescenților.

Școlile publice din Prince George susțin că giganții de rețele de socializare „au ignorat în mod imprudent” impactul asupra sănătății mentale și fizice a copiilor” a adolescenților.

„Scopul nostru principal este să asigurăm siguranța și bunăstarea copiilor noștri, permițându-le să învețe și să primească educație de cea mai înaltă calitate posibilă”, a declarat Judy Mickens-Murray, președintele consiliului de administrație al școlilor publice din Prince George, într-o declarație văzută de Fox. Afaceri.

„Din păcate, elevii din districtul nostru și din întreaga națiune se confruntă cu provocări inegalabile de sănătate mintală și de învățare cauzate de dependența lor de rețelele de socializare, intensificată de algoritmi și caracteristici dăunătoare”, s-a menționat, de asemenea, adăugându-se: „Este imperativ ca aceste companii să-și asume responsabilitatea pentru rolul lor în această criză care ne afectează tinerii”.

Procesul nu precizează cuantumul daunelor, ci solicită despăgubiri pentru povara financiară suportată de comitat. De asemenea, li s-ar putea cere juraților să impună despăgubiri punitive.

Școlile publice Prince George fac parte dintr-un district școlar public administrat de guvernul comitatului Prince George din Maryland.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Google a declarat că „acuzațiile din aceste plângeri pur și simplu nu sunt adevărate” și „protecția copiilor pe platformele noastre a fost întotdeauna esențială”.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele