21 apr. 2023 | 15:54

În ce lux și opulență tăiește soția viceministrului rus al Apărării. A divorțat de oficialul rus ca să scape de sancțiuni

ULTIMA ORĂ
În ce lux și opulență tăiește soția viceministrului rus al Apărării. A divorțat de oficialul rus ca să scape de sancțiuni

O serie de e-mailuri care au ajuns publice au dezvăluit stilul de viață luxos al viceministrului rus al apărării din și al fostei sale soții, care a pus la cale un divorț „preventiv” de soțul ei de rang înalt „pentru a evita sancțiunile”.

Luxul în care trăiesc viceministrul rus al Apărării și fosta lui soție

Anchetatorii de la Fundația Anticorupție (FBK), înființată în 2011 de Alexei Navalny, liderul opoziției încarcerat, au obținut 8.000 de mesaje trimise de-a lungul a 12 ani, care dezvăluie viața de lux din St Tropez, iahturi și Rolls-Royce-uri de care se bucurau Timur Ivanov, 47 de ani, și Svetlana Maniovici, 50 de ani.

Fundația face presiuni pentru ca Svetlanei să i se interzică să călătorească în Uniunea Europeană din cauza rolului lui Ivanov în conflictul din Ucraina, relatează The Times.

Fundația a declarat că divorțul „preventiv” al femii de oficialul rus, în vara anului trecut, i-a permis să ocolească sancțiunile UE care au fost puse ulterior în aplicare pentru soțul ei. E-mailurile sugerează că nu a existat o separare reală.

Cuplul s-a căsătorit în 2009, după Svetlana a divorțat de omul de afaceri de succes Mihail Maniovici.

Ivanov a fost numit ministru adjunct al apărării în 2016, după ce a lucrat pentru un contractor în domeniul apărării. El este responsabil de proiectele de construcții militare, inclusiv de reconstrucția portului ucrainean Mariupol.

Familia lui Maniovici a cheltuit 850.000 de euro pe închirierea unei vile în St Tropez și 250.000 de euro pe iahturi între 2013 și 2018, potrivit e-mailurilor ei.

De asemenea, a făcut excursii de shopping la Geneva și Paris, cheltuind 104.000 de euro pe un inel cu diamant și cercei de 150.000 de euro.

Cheltuielile pentru petrecerea de ziua ei de naștere din Istanbul, în 2018, s-au ridicat la 178.000 de euro.

Maniovici a cumpărat, de asemenea,

și un set de mobilier din secolul al XIX-lea de 85.000 de euro, cumpărat în Belgia.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, și soția sa, fosta patinatoare pe gheață Tatiana Navka, au participat la ziua de naștere a acesteia din 2021, în apropiere de Moscova.

Ivanov și Maniovici ar fi păstrat și un Rolls-Royce Corniche pentru călătoriile lor pe Coasta de Azur.

Ce s-a aflat din facturile blondinei

FBK a declarat că facturile lui Maniovici au fost acoperite de alte persoane și corporații. Olimpsitistroy, un contractor al Ministerului Apărării care este implicat în construirea de noi blocuri de apartamente în Mariupol, a fost una dintre acestea.

La 17 martie anul trecut, în timp ce Rusia își susținea asaltul asupra Mariupol, Maniovici a luat diamante de la un magazin de bijuterii din Paris.

Maria Pevchikh, șefa de investigații pentru FBK, a îndemnat autoritățile franceze să îi interzică lui Maniovici să viziteze Franța, postând un videoclip cu ea „petrecând în Courchevel”, o stațiune de schi din Franța, în urmă cu trei săptămâni.

Potrivit FBK, în 2012, Ivanov a cumpărat un conac în centrul Moscovei pentru 6,7 milioane de euro.