07 nov. 2023 | 09:47

”I-a distrus numele Simonei. Ce laș este”. Atac fără precedent la adresa lui Mouratoglou, după ce Halep a fost suspendată

SPORT
”I-a distrus numele Simonei. Ce laș este”. Atac fără precedent la adresa lui Mouratoglou, după ce Halep a fost suspendată

Simona Halep (32 de ani) trăiește cea mai grea perioadă din cariera ei sportivă. Campioana noastră a fost suspendată patru ani de către cei de la ITIA, dar aceasta speră ca situația să se schimbe total la TAS.

Sportiva a fost pedepsită pentru că a folosit o substanță interzisă, roxadustat, după un control antidoping efectuat anul trecut la US Open 2022. Halep susține că este nevinovată și are speranța că judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne (Elveția) să schimbe total decizia.

Patrick Mouratoglou a vorbit despre ”distrugerea carierei” Simonei, dar însuși francezul e acuzat pentru asta

Patrick Mouratoglou (53 de ani), antrenorul Simonei, a spart tăcerea și a luat întreaga vină asupra lui, numai că nu toată lumea crede că gestul francezului o mai poate ajuta pe româncă să scape de suspendarea drastică.

Concret, Mouratoglou a ieșit public și a spus că Simona a luat acel colagen la solicitarea sa.

„Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei și nu cred că au tratat-o într-un mod acceptabil. Sper ca WTA, ATP și PTPA să facă tot posibilul pentru a schimba un sistem care este «Distrugerea carierei jucătorilor nevinovați»”.

Patrick Mouratoglou a lăsat deoparte ITIA și și-a schimbat declarația, în speranța că noua sa abordare îi va oferi un punct de sprijin Simonei în noul proces, cel de la TAS.

„Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să ştim. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare“, a declarat Patrick Mouratoglou, pe Instagram.

Citește și: Veste uriașă pentru Simona Halep. Mărturia lui Patrick Mouratoglou poate influența puternic decizia de la TAS

”I-a distrus numele Simonei, pentru că a câștigat Wimbledonul în fața Serenei”

Reacția antrenorului francez s-a viralizat în timp record, dar mulți oameni sunt convinși că gestul lui Mouratoglou este doar unul de imagine.

„Ce laș este! I-a luat atât de mult când știam cu toții, de fapt, de la început, că echipa lui este responsabilă de tot. Dacă ar fi ieșit de la început, atunci toți contestatarii Simonei și-ar fi ținut gura! El niciodată nu a încetat să mai fie antrenorul Serenei și i-a distrus numele Simonei, doar pentru că a câștigat Wimbledonul în fața Serenei”, a spus unul dintre fanii Simonei Halep, potrivit jurnaliștilor publicației Sportskeeda.

O altă lovitură încasată de Simona Halep. Un sponsor important a renunțat la colaborarea cu ea

În cazul în care apelul de la TAS nu-i va reduce suspendarea de patru ani, Simona Halep va avea dreptul să mai joace abia după 6 octombrie 2026, când va avea 35 de ani. Dar, pănă atunci, sportiva din Constanța a fost ștearsă din clasamentul WTA și nu a mai jucat niciun meci de 435 de zile.

În așteptarea verdictului final de la TAS, Simona Halep a primit o mare lovitură din partea unui sponsor internațional. Hublot, compania elvețiană care produce ceasuri de lux, a pus capăt colaborării cu campioana de la Roland Garros și Wimbledon și scos-o de pe lista ambasadorilor săi de pe site-ul oficial.

Simona Halep era sponsorizată din 2016 de Hublot și era într-o companie selectă alături de nume mari, precum Novak Djokovici, Usain Bolt sau trupa Depeche Mode. Despărțirea de compania elvețiană a venit după ce Simona Halep fusese părăsită și de alți sponsori, precum Banca Transilvania și Automobile Bavaria Group – filiala din România.

Citește șiSimona Halep, judecată de tribunalul unde a fost manipulată proba Andreei Răducan. Ion Țiriac, mesaj straniu despre Patrick Mouratoglou

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele