25 sept. 2023 | 17:26

Gigi Becali și-a găsit „nașul”. Cine vrea să-i dea „o țeapă” de un milion de euro

SPORT
Gigi Becali și-a găsit „nașul”. Cine vrea să-i dea „o țeapă” de un milion de euro

Gigi Becali a primit o veste nesperată. Olimpiu Moruțan a jucat două meciuri în acest sezon la Galatasaray și FCSB trebuie să primească un milion de euro. Baskanii nu vor să plătească, deși există o clauză în contract, iar omul de afaceri a făcut deja plângere la UEFA.

Gigi Becali trebuie să primească un milion de euro de la Galatasaray

Gigi Becali a primit o veste senzațională, la doi ani după ce l-a transferat pe Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Afacerea a costat inițial patru milioane de euro, dar patronul FCSB a fost foarte abil și a mai pus în contract câteva clauze. Una dintre ele valorează un milion de euro și a fost activată după ce Galatasaray l-a folosit pe Moruțan, în preliminariile Champions League, în dubla cu Zalgiris.

Turcii nu au reușit să-l vândă pe internaționalul după împrumutul în Italia, la Pisa, și au încercat să-l „vopsească” în partidele din cupele europene. Strategia lor a dat roade, iar jucătorul a impresionat și a fost transferat la Ankaragucu. Afacerea s-a semnat pentru trei milioane de euro, din care Galata va pierde unul.

„Galatasaray l-a luat, l-a băgat două meciuri în calificări și s-au calificat. Gata, le-am trimis scrisoare și trebuie să-mi dea un milion de euro, doar că l-au băgat pe Moruțan”, a declarat Gigi Becali, într-o conferință de presă, susținută astăzi, în fața palatului din Aleea Alexandru.

Turcii nu vor să le dea un milion de euro celor de la FCSB

Gigi Becali s-a mișcat rapid, după ce a văzut că Olimpiu Moruțan a fost folosit de la Galata în Champions League și a cerut rapid milionul de euro, dar turcii nu vor să dea banii, așa că patronul FCSB s-a plâns la UEFA. Omul de afaceri este convins că va câștiga acest proces și că va încasa în total cinci milioane de euro.

„Ei trebuie să dea, dar mi-au spus că nu au. Noi ne-am dus la FIFA. Scrie acolo că ei dau un milion dacă el e sub contract și se califică. Moruțan, așa cum e el piticanie, uite că aduce milioanele”, a explicat finanțatorul liderului campionatului românesc.

Olimpiu Moruțan mai aduce un milion de euro în conturile clubului FCSB. Sursa FOTO: PROFIMEDIA

Galatasaray nu a primit banii de la Ankaragucu

Olimpiu Moruțan a semnat cu Ankaragucu un contract pe trei ani, iar presa din Turcia a explicat de ce Galatasaray mai are de așteptat până primește banii. La fel și Gigi Becali. Președintele lui Ankaragucu a vorbit despre situația mijlocașului român și a dezvăluit când va achita banii formația sa.

„Singurul club pentru care Morutan și-a dorit să joace, în afară de Galatasaray, a fost Ankaragücü, iar eu personal am confirmat acest lucru. Morutan a arătat o poziție corectă. Îmi pasă de asta.

Galatasaray a raportat transferul lui Moruțan. Au fost declarații speculative, dar nu sunt de acord cu ele. Vom face plata transferului lui Morutan în iulie 2024. Vom face acest lucru după ce primim banii pe Lamine Diack”, a spus Faruk Koca, potrivit presei din Turcia.

Lamine Diack este fotbalistul pe care Ankaragucu l-a vândut în această vară la Nantes cu două milioane de euro. La formația din Turcia joacă și un alt fotbalist român. Alexandru Cicâldău a fost împrumutat de Galatasaray până la finalul sezonului.