23 oct. 2023 | 12:13

Gigi Becali nu se mai ferește și recunoaște că face schimbările la FCSB. Patronul trece pe bancă unul dintre cei mai scumpi jucători

SPORT
Gigi Becali nu se mai ferește și recunoaște că face schimbările la FCSB. Patronul trece pe bancă unul dintre cei mai scumpi jucători

Gigi Becali nu mai are nicio problemă să recunoască faptul că Mihai Pintilii și Elias Charalambous sunt doar elemente de decor la echipă. Patronul a susținut o conferință de presă după meciul FCSB – FC Voluntari 0-0 în care a făcut „analiza tactică” și în care a dezvăluit ce greșeli a făcut în alcătuirea echipei. Omul de afaceri și-a făcut „mea culpa” și în cazul Dorin Rotariu.

Gigi Becali recunoaște că a greșit formula de start și schimbările

Gigi Becali a spus de multe ori că jurnaliștii inventează când spun că el este cel care dictează formula de start și schimbările la FCSB. În ultima vreme a lăsat-o mai moale cu astfel de afirmații și dezvăluie detalii care arată că Mihai Pintilii și Elias Charalambous se ocupă doar de antrenamente și că nu au nicio putere la echipă.

O nouă dovadă a apărut după duelul în care FCSB a terminat la egalitate, 0-0, duelul cu FC Voluntari, în etapa cu numărul 13 din SuperLiga României. La conferința de presă, desfășurată astăzi în fața palatului din Aleea Alexandru, omul de afaceri a făcut analiza partidei ca un adevărat antrenor. A spus chiar și unde a greșit.

„Noi am avut un joc bun, nu foarte bun. Greșeala mea a fost cu Lixandru. Am încercat. Trebuie să facem experimente. Lixandru nu va mai juca la mijloc.

O altă greșeală a fost că a jucat Compagno din primul minut. Dar nu am greșit eu, ci ei. Ne consultăm și mi s-a zis că e în mare formă și am zis să joace cu el”, a declarat Gigi Becali.

Omul de afaceri nu a spus doar unde a greșit, dar a identificat și soluțiile. Alexandru Băluță și Ovidiu Popescu ar fi trebuit să intre pe teren din primul minut. Este tot mai clar că Andrea Compagno, jucător care a costat 1,5 milioane de euro, nu este pe placul patronului FCSB și că urmează să fie vândut în iarnă.

„Băluță e un câștig, poate zice lumea ce vrea. El înseamnă viteză, joc în viteză. Pe Băluță nu îl mai vedeți pe bancă. Deci, Lixandru nu va mai fi inter, iar Băluță nu va fi rezervă.

Dacă jucam de la început cu Băluță și Ovidiu Popescu dădeam 3 sau 4 goluri până la pauză. Lixandru nu a contribuit deloc. De Băluță îmi place și centru, dar și în bandă. Acolo face și faza defensivă. Când nu e el, se fac incursiuni pe acolo”, a mai afirmat Becali.

Andrea Compagno și-a pierdut locul de titular la FCSB. Sursa Foto: SPORT PICTURES

Gigi Becali nu a fost mulțumit de Dorin Rotariu

Gigi Becali l-a adus acum două săptămâni pe Dorin Rotariu. L-a convins să semneze un contract de 20.000 de euro pe lună și l-a și impus titular încă de la primul meci. Acum regretă această decizie și, în plus, anunță că va aduce un nou atacant.

„În cazul lui Rotariu a fost intenția să joace o repriză. E tot greșeala mea. Am zis să joace. Nu pot spune că am fost încântat, nu aveam cum. Dar nu pot spune nici că a jucat slab. El a dat o pasă care putea să se transforme în gol.

Noi avem nevoie de un atacant. Să vedem dacă poate juca el acolo. Eu vă spun gândurile mele, ce fac eu. Ce comentează ei, e problema lor. Becali e pe primul loc. Trebuie un atacant de valoare. Zice Vulturar că a găsit un atacant, l-am studiat și noi, dar nu prea…

Să vedem. Vom lua unul valoros. Dacă nu, jucăm cu Rotariu atacant. Și cu Băluță în dreapta. Și dacă nu merge, schimbăm între ei. Asta până în iarnă, când vom aduce un atacant”, a declarat Gigi Becali.

Citește și: Ce avere are, de fapt, Gigi Becali. Comparația cu Dan Șucu și cine spune că patronul FCSB are bani să trăiască „5000 de ani”

Dorin Rotariu a fost titular în meciul FCSB – FC Voluntari 0-0. Sursa FOTO: SPORT PICTURES

FCSB – FC Voluntari, echipele de start
FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Ngezana, Radunovic – Lixandru, Ad. Șut, Olaru – D. Rotariu, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad – V. Crețu, Haruț, Oct. Popescu, Miculescu, Ov. Popescu, Cr. Ganea, Al. Băluță, Djokovic
Antrenor: Elias Charalambous

FC Voluntari: J. Fernandez – Ricardinho, Paz, Armaș – R. Boboc, V. Rața, Crepulja, D. Andrei, Carnat – Nemec, Dumiter
Rezerve: Oct. Vâlceanu- Andres, Voican, Droppa, R. Popescu, D. Florea, Bozickovic, A. Niță, Cocian
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Marian Barbu // Asistenți: Sebastian Gheorghe, Adrian Vornicu
Arbitru VAR: Valentin Cojocaru // Asistent VAR: Mircea Orbuleț

FCSB are 30 de puncte după 13 etape și este urmată de CFR Cluj, cu 26 de puncte și un meci mai puțin disputat.