26 sept. 2023 | 10:12

Gigi Becali, „driblat” de Galatasaray. Turcii au anunțat de ce FCSB nu o să primească un milion de euro

SPORT
Gigi Becali, „driblat” de Galatasaray. Turcii au anunțat de ce FCSB nu o să primească un milion de euro

Gigi Becali pare că și-a găsit „nașul” în afaceri. Patronul FCSB este convins că are de primit un milion de euro de pe urma lui Olimpiu Moruțan, dar baskanii lui Galatasaray i-au transmis că nu o să vadă niciun ban. Cazul va fi judecat de comisiile UEFA.

Gigi Becali, „fentat” de Galatasaray. De ce nu vor turcii să-i dea banii

Gigi Becali se luptă cu Galatasaray, iar miza este uriașă: un milion de euro. Patronul FCSB l-a vândut, în august 2021, pe Olimpiu Moruțan la formația din Istanbul, cu 4,2 milioane de euro, dar a mai trecut în contract și alte clauze care îi pot aduce anumite bonusuri. Iar acum omul de afaceri este convins că are de primit un milion de euro, după ce jucătorul a fost folosit, înainte de transferul la Ankaragucu, în preliminariile Champions League.

Doar că turcii și-au făcut bine lecțiile și susțin că nu trebuie să mai plătească nimic. Milliyet scrie că această clauză de un milion de euro ar fi intrat în vigoare, dacă Moruțan ar fi jucat în play-off-ul cu Molde. Ori românul a apărut în teren doar în turul trei preliminar, 30 de minute înn dubla cu Zalgiris Vilnius. Între timp, internaționalul român a fost vândut la Ankaragucu, pentru 3 milioane de euro.

„Răspunsul lui Galatasaray, după ce FCSB a amintit de UEFA, nu a întârziat. Galben-roșii au anunțat că Olimpiu Morutan a fost transferat la Ankaragücü pe 20 august.

Galatasaray a jucat primul meci de baraj împotriva lui Molde în Liga Campionilor pe 23 august și al doilea pe 29 august.

Galatasaray a refuzat să plătească bonusul de 1 milion de euro pentru că a jucat în play-off cu Molde după ce Moruțan a fost transferat la Ankaragucu”, au scris turcii de la Milliyet.

Gigi Becali se judecă la UEFA pentru un milion de euro

Gigi Becali este convins că are dreptate și a făcut plângere la UEFA în care a cerut un milion de euro de la Galata. Oficialii forului european nu au stabilit încă dată la care vor judeca această speță.

„Galatasaray l-a băgat pe Moruțan două meciuri prin calificări, s-a calificat și acum trebuie să ne dea un milion de euro. Le-am trimis scrisoare că trebuie să ne dea milionul.

Ei spun că nu trebuie, că a plecat. Ei ziceau că un milion dacă e sub contract cu ei, dar a și jucat. Așa cum e el, piticanie, dar aduce milioanele”, a declarat Gigi Becali, luni, într-o discuție cu jurnaliștii la casa sa din Aleea Alexandru.

Olimpiu Moruțan a fost titular în toate cele patru partide pe care le-a jucat la Ankaragucu și a marcat un gol.