26 oct. 2023 | 00:12

Gabi Torje a pierdut o sumă mare de bani în Turcia. Cum a rămas fotbalistul fără 600.000 de euro

SPORT
Gabi Torje a pierdut o sumă mare de bani în Turcia. Cum a rămas fotbalistul fără 600.000 de euro

Gabi Torje a jucat mult timp în străinătate după ce a plecat prrima dată de la Dinamo. Dar nu toate aventurile la echipele la care a evoluat  s-au încheiat bine. El a povestit despre cea mai mare pierdere financiară pe care a avut-o în Turcia.

Gabi Torje a pierdut 600.000 de euro

Gabi Torje (33 de ani) a plecat de la Dinamo în Italia, apoi a ajuns în Spania și Turcia, unde a evoluat la șase echipe. Aici a avut și cele mai mari probleme financiare, Mijlocașul a povestit cum a pierdut 600.000 de euro în această țară.

Fostul jucător al lui Dinamo a jucat la Karabukspor între iulie 2017 și ianuarie 2018, fiind împrumutat de Akhmat Grozny, iar turcii se angajau să-i plătească salariul. Dar nu a fost așa și Gabi Torje a mărturisit că a pierdut toți banii pe care trebuia să-i primească, 600.000 de euro, deeoarece clubul a intrat în faliment.

Gabi Torje a pierdut o sumă mare de bani în Turcia. Cum a rămas fotbalistul fără 600.000 de euro

Gabi Torje a jucat la Dinamo. în trei perioade.

”I-am dat în judecată, am câștigat toate procesele, dar echipa este în faliment. Nu ai ce să le iei. Nici scaunele de fier, nici lemne, nici nimic… Dar nu sunt numai eu în situația asta.

Am fost eu, Gicu Grozav, Tănase, Găman, Papp. Toți am fost acolo, toți am pierdut banii. Nu mai am nicio șansă, bani pierduți”, a spus Gabi Torje, la emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”.

Gabi Torje își continuă cariera la Concordia Chiajna

Gabi Torje a revenit în vară în fotbalul românesc, după șase luni în care a jucat în Turcia, la divizonara secundă Genclerbirligi. Din acest sezon, mijlocașul joacă în Liga 2, la Concordia Chiajna, echipă pe care vrea să o ajute să promoveze.

Citește și: Detalii din spatele unuia dintre cele mai importante transferuri din Liga I: ”Înainte de fiecare meci, Borcea mă lua la el acasă. Aveam bucătar”

Mijlocașul se gândește și la momentul când va agăța ghetele în cui. De aceea, se va înscrie la școala de antrenori, deși nu este convins că își dorește să devină tehnician. Dar vrea să fie sigur că are toate diplomele necesare pentru a putea antrena, dacă va dori acest lucru.

A fost unul dintre cele mai importante transferuri din Liga I

Gabi Torje a fost protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri din Liga I, când a fost adus de la Poli Timișoara la Dinamo. Se întâmpla în anul 2008, la 19 ani, și era considerat unul dintre cei mai buni tineri jucători. Clubul din Ștefan cel Mare plătea două milioane de euro pentru el, iar Crist Borcea și Vasile Turcu mergeau la negocieri cu avionul privat.

Negocierile cu Gabi Torje au durat până la șase dimineața, iar fotbalistul a spus că nu salariul l-a făcut să acepte oferta ”câinilor”, ci suma de transfer.

”Erau la Arad domnul Borcea și domnul Turcu, veniseră cu avionul privat pentru mine. N-au venit la Timișoara că știau că sunt conflictele cu Poli… M-am dus cu impresarul meu acolo, am discutat până la 6 dimineața.

Citește și: Înșelată și abandonată de iubitul faimos, vedeta de la ProTV și-a pierdut locul de muncă din cauza lui. Povestea de acum mulți ani care o „bântuie” și azi pe Iulia Pârlea

Mi-au arătat suma de transfer, două milioane de euro. Atunci mi-am dat seama cât de valoros sunt. Am înțeles că sunt foarte mult dorit și că fac un bine și clubului. Era buget pe un an la Timișoara pe atunci sau măcar pe șase luni. Aveam 4.100 salariu la Timișoara, dar mi se făcea 9.000 în două luni. La Dinamo aveam 8.333 de dolari… nu m-am mai gândit atunci la bani” și-a amintit Gabi Torje. la „Un podcast”.

În viața personală. Gabi Torje a fost în prim plan când s-a iubit cu Iulia Pîrlea, cea care acum prezintă vremea la PRO TV.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele