27 ian. 2023 | 17:19

FOTO Incendiu uriaș lângă București. A fost emis RO-Alert, 4 persoane primesc îngrijiri medicale

ULTIMA ORĂ
FOTO Incendiu uriaș lângă București. A fost emis RO-Alert, 4 persoane primesc îngrijiri medicale

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri după-amiază, la depozitul Romvac de detergenți și produse farmaceutice de pe Șoseaua de Centură, în Voluntari. Flăcările au cuprins deja 2000 de metri pătrați și sunt mari degajări de fum. La fața locului intervin 16 autospeciale de stingere, trei autoscări, două echipaje pentru descarcerare și SMURD-ul. Autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT în care se recomandă evitarea zonei.

Arde un depozit de pe Șoseaua de Centură a Capitalei

Update 27 ianuarie, ora 17.15. Incendiul de la depozitul din Voluntari, unde au ars mase plastice şi dezinfectanţi, a fost localizat, anunță Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Potrivit ISUBIF, patru persoane sunt asistate medical la faţa locului, din care trei cu atac de panică şi una cu expunere la fum.

Știrea inițială: Pompierii ISU intervin pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit din Voluntari. Potrivit ISU București-Ilfov, suprafața afectată este de 2000 de metri pătrați. Au fost alertate 16 autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autoscări, două echipaje pentru descarcerare, precum și SMURD-ul.

Autoritățile au realizat un dispozitiv de intervenție pe laturile clădirii afectate de flăcări. Din cauza degajărilor mari de fum a fost emis un mesaj RoAlert pentru informarea și avertizarea populației din zonă. România TV anunță că locatarii unui bloc din apropiere au fost evacuați.

Traficul a fost deviat

La această oră, traficul rutier este oprit pe DN CB (Centura București), între localitățile Ștefănești și Afumați, județul Ilfov, pentru a facilita intervenția echipajelor de intervenție, în vederea lichidării incendiului produs la un depozit de mase plastice. Circulația a fost deviată de polițiști pe DN 2 (către Afumați) și pe DJ 200 (către Ștefănești).

La aproximativ 100 de metri de hala cuprinsă de flăcări se află un bloc de locuințe. Nu există risc de propagare a incendiului, dar preventiv a fost luată măsura de evacuare a locatarilor (în jur de 40 de persoane)

Știre în curs de actualizare